Grad

ROK DO 13. LISTOPADA Grad je raspisao javni poziv za iskazivanje interesa za izgradnju ‘Arene Dubrovnik’

ROK DO 13. LISTOPADA Grad je raspisao javni poziv za iskazivanje interesa za izgradnju ‘Arene Dubrovnik’

Grad Dubrovnik objavio je danas Javni poziv za iskazivanje interesa za realizaciju projekta izgradnje nogometnog stadiona, s trgovačko-zabavnim i kulturnim sadržajima te podzemnim garažama u Lapadu ”Arena Dubrovnik”, na temelju Zaključka Gradskog vijeća Grada Dubrovnika iz srpnja ove godine, javljaju iz Grada Dubrovnika.

Objava ovog Poziva za Grad Dubrovnik ne predstavlja obvezu prema zainteresiranim osobama, već mu je svrha informiranje te da Grad utvrdi postoje li zainteresirane osobe za realizaciju ovog projekta kako bi pristupio daljnjem provođenju formalne procedure realizacije projekta ”Arena Dubrovnik” na mjestu postojećeg gradskog stadiona na Lapadu.

Uz multifunkcionalnu sportsku dvoranu u Gospinom polju, Arena Dubrovnik uvelike će unaprijediti sportsku infrastrukturu Grada Dubrovnika te obilježiti razvojnu budućnost dubrovačkog sporta i pozicionirati Grad na međunarodnoj mapi kao destinaciju pogodnu za organizaciju najvećih međunarodnih natjecanja.

Ovi projekti predstavljaju još jedan korak u daljnjem razvoju sporta i sportske infrastrukture nakon niza ulaganja u sportske objekte koje je ova gradska uprava provela u posljednjih pet godina, a među kojima se ističu obnovljena zgrada Jugovog bazena u Gružu, nogometni teren i dvorana za borilačke sportove u Gospinom polju, judo dvorana u Mokošici, prostori za jedriličare i energetska obnove školskih dvorana.

Prema predmetnom Javnom pozivu definirano je da projekt Arena Dubrovnik mora uključiti izgradnju nogometnog stadiona s hibridnom travom kapaciteta 4500 natkrivenih sjedećih mjesta koji zadovoljava stopostotne standarde HNS-a, UEFA-e i FIFE-a za odigravanje međunarodnih utakmica te izgradnju prostora za parkiranje – podzemne garaže na više etaža s parkirnim mjestima u zatvorenoj i otvorenoj garaži, a može uključiti i izgradnju trgovačko-zabavno-kulturnog centra s trgovačkim, ugostiteljskim i uslužnim prostorima, raznim zabavnim sadržajima javne namjene i drugim kompatibilnim popratnim sadržajima.

Zainteresirane osobe svoj iskaz interesa u obliku pisma namjere mogu dostaviti najkasnije u roku od 45 dana od dana objave ovog Javnog poziva, odnosno do 13. listopada 2022. Uz ostalu dokumentaciju potrebno je dostaviti i sažetak investicijskog projekta ”Arena Dubrovnik” s opisom što se namjerava graditi, okvirnom procjenom troškova ulaganja, brojem novozaposlenih osoba, sadržaja koji bi mogli biti smješteni u objektu te predviđenim rokovima završetka projekta.

Pročitajte još

JAVNI POZIV Grad sufinancira nabavu, instaliranje i ugradnju solarnih modula na obiteljskim kućama

Dulist

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist