Sport

HRVATSKA JUDO REPREZENTACIJA Oberan i Bulić na pripremama u Austriji i Mađarskoj

HRVATSKA JUDO REPREZENTACIJA Oberan i Bulić na pripremama u Austriji i Mađarskoj

Hrvatska judo reprezentacija nalazi se na međunarodnim pripremama u Austriji i Mađarskoj. Među njima su i Iva Oberan (Judo klub Župa dubrovačka) i Josip Bulić (Judo klub Dubrovnik 1996.). 

Oberan je na osmodnevnim pripremama u Tati (Mađarska) sa pomlađenim dijelom seniorske ženske reprezentacije. Pod vodstvom trenera Dragana Crnova, uz Oberan, rade i Lara Kliba, Tina Radić, Lara Cvjetko, Katarina Krišto, Lea Gobec, Karla Kulić i Ana Viktorija Puljiz.

– Iznimno jake i kvalitetne pripreme koje će nesumnjivo pomoći našim mladim judašicama da naprave iskorak i da na pravi način uđu u kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine. Prvo natjecanje u ovoj godini će im biti European Open u Pragu (27. i 28. veljače) – sumirao je dosadašnje dojmove trener Crnov. Hrvatske judašice treniraju s reprezentacijama Danske, Češke, Poljske, Finske, Slovenije, Mađarske, Srbije, Uzbekistana i Švedske.

Pripreme u Austriji
U austrijskom Leibnitzu se nalazi 12 hrvatskih judašica i judaša. Uz Bulića, tamo su i Barbara Matić, Karla Prodan, Ivana Maranić, Robert Klačar, Tin Straža, Oliver Makarović, Dominik Družeta, Ivan Jelača, Josip Kokeza, Marin Vujić te Marko Kumrić. Vode ih treneri Tomislav Marijanović i Vladimir Preradović.

Petodnevni kamp u Austriji čini završni dio priprema za Grand Slam Tel Aviv (18. do 20. veljače), na kojem bi trebali nastupiti Barbara Matić (do 70 kg), Karla Prodan (do 78 kg), Ivana Maranić (preko 78 kg), Dominik Družeta (do 81 kg) te Zlatko Kumrić (do 100 kg), koji se nalazi na zaliječenju ozljede u Zagrebu.

– Kvalitetno se radi, razina prisutnih suparnica odgovara trenutnoj formi naših judašica, tako da smo zadovoljni. Uz nas, tu su još reprezentativci Austrije, Belgije, Slovenije, Švicarske i Slovačke – rekao je izbornik ženskih reprezentacija Vladimir Preradović.

 

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist