Sport

RKHM DUBROVNIK Hoće li 2025. Dubrovnik biti domaćin Svjetskog prvenstva u rukometu?

RKHM DUBROVNIK Hoće li 2025. Dubrovnik biti domaćin Svjetskog prvenstva u rukometu?

Na današnjoj konferenciji RKHM Dubrovnik bilo je govora o više tema, od dosadašnjih uspjeha do novih pojačanja, ali svakako najzanimljivija je ona o mogućem održavanju jedne od skupina Svjetskog rukometnog prvenstva 2025. baš u Dubrovniku. Uvjet je naravno najavljena izgradnja polivalentne sportske dvorane najavljene u Strategiji sporta za Dubrovnik.

-Prvi dio sezone za nas je bio vrlo uspješan. Dečki su odradili jednu polusezonu koja je bila dovoljna da mi ostvarimo 3 boda prednosti. Oni su ispunili sva naša očekivanja do sada, a sada kreće drugi dio natjecanja koji je zasigurno za jednu stepenicu teži. U tu svrhu smo doveli u naš klub i još jedno pojačanje. Naše ambicije su poznate i mislim da imamo dovoljno snage, vjere i motiva kako bi napokon ušli u dugo iščekivanu premijer ligu. Pred nama je teška utakmica drugog kola protiv ‘Mornara’ iz Cirkvenice, momčadi koju vodi naš proslavljeni rukometaš Valter Matošević – poručio je Silvijo Ivandija, trener prve momčadi RKHM Dubrovnik.

-Iznimno sam zahvalan na prilici da igram za RKHM Dubrovnik. Prvi dio sezone nisam mogao igrati zbog operacije koju sam imao, tim više sam zahvalan momčadi iz Dubrovnika koji su mi ukazali povjerenje i omogućili da u drugom djelu sezone zaigram za ovu momčad. Dubrovnik je grad po mojoj mjeri, iako sam dečko iz Zagreba obožavam more i sunce. Ekipa ovdje je jedna nevjerojatna klapa i obitelj koja ima jedno zajedništvo koje druge ekipe u ovoj ligi možda nemaju. Smatram kako će ova sezona biti povijesna za ovaj klub – poručio je novi igrač RKHM Dubrovnik, Josip Jurić Grgić.

Svakako najveće iznenađenje i tema današnje konferencije bila je tema o perspektivi Dubrovnika kao rukometnog centra, ali i grada domaćina za jednu skupinu mogućeg svjetskog prvenstva u rukometu 2025. godine.

-Planovi su da Dubrovnik bude istinsko rukometno središte.Osnovali smo nedavno ženski rukometni klub, a u planu nam je napraviti i ljetni rukometni kamp. U razgovorima koje sam provodio s čelnicima Hrvatskog rukometnog Saveza saznao sam kako je HRZ ima planove kandidirati se za svjetsko prvenstvo 2025. godine. Više puta sam ponovio odlične planove Strategije sporta u Dubrovniku, od izgradnje dvorane do sveukupnih ulaganja od 40 milijuna kuna u sportsku infrastrukturu. Tada mi je odmah predloženo da Dubrovnik bude kandidat za jednu skupinu mogućeg svjetskog prvenstva u Hrvatskoj. Naravno, kako takva odluka nije u mojoj ovlasti odlučio sam se obratiti gradskim vlastima. Obratio sam se predsjedniku Gradskog vijeća, Marku Potrebici, koji se potom obratio gradonačelniku i oni su tu ideju odmah prihvatili. Neformalno sam odradio ulogu ‘tekliča’ i nadam se da su time postavljeni temelji za formalne razgovore. Najviše nam je za to potrebna jedna ‘prava’ dvorana, adekvatna za svjetska sportska događanja. Dubrovnik je savršeno mjesto i za to, i za sportski turizam, koji je razvijen diljem Europe. Kandidatura za Svjetsko prvenstvo je pred nama i kada sve to krene iz Saveza će sve pravovremeno iskomunicirati, a nadam se i dovesti svjetsko prvenstvo u Dubrovnik – poručio je dopredsjednik Ivo Dragić.

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist