Aktualno

RIXOS O ZAŠTITARIMA NA PLAŽI ‘Ne priječe pristup građanima, štite naše djelatnike i goste’

RIXOS O ZAŠTITARIMA NA PLAŽI 'Ne priječe pristup građanima, štite naše djelatnike i goste'

Dubrovčani koji se kupaju na plaži ispod Hotela Rixos Premium Dubrovnik obratili su se našoj redakciji te su istaknuli kako su proteklog vikenda imali problema s dolaskom na plažu jer su im zaštitari priječili prolazak do nje. Provjerili smo s hotelom o čemu je riječ te su nam iz Rixosa potvrdili kako su doista angažirali jednu privatnu zaštitarsku tvrtku, ali, naglasili su, ne kako bi zapriječili dolazak na plažu domaćima, već kako bi hotel ‘zaštitio hotelske goste i imovinu od protuzakonitog korištenja bazena, ležaljki i stolova namijenjenih isključivo hotelskim gostima’.

-Ove godine, zbog mjera zaštite od Covida -19 još nam je važnije činiti sve kako bismo osigurali sigurno okruženje za građane Dubrovnika, naše djelatnike i goste, zato je izuzetno važno da se, koliko je to moguće, kontrolira i ograniči pristup hotelu, u skladu s epidemiološkim mjerama Republike Hrvatske. Dubrovnik kao turistička destinacija pati od neobjašnjivog ponašanja pojedinaca koji uznemiravaju hotelske goste te verbalno nasrću na naše djelatnike. Žao nam je da ne shvaćaju da u ovim godinama teške ekonomske situacije u svim dijelovima svijeta ovisnima o turizmu svojim ponašanjem štete lokalnoj ekonomiji – istaknuo je direktor hotela Ayhan Basci.

Naglasio je kako nije točna informacija kako sugrađani više ne mogu prilaziti plaži.

-Rixos plaća najskuplju koncesiju u gradu čime osigurava prava koje dobiva koncesijom. Sugrađani se mogu kupati u moru i odmarati na plaži. No, hotelski bazen i namještaj namijenjeni su isključivo hotelskim gostima i ukoliko ih koriste pojedinci koji nisu gosti hotela bit će zamoljeni da ostanu na prostoru plaže. Ljubazno molimo sugrađane da razumiju da su gosti Rixosa istovremeno gosti Dubrovnika i zadovoljstvo gostiju nam treba biti zajednički cilj – zaključio je direktor Basci.

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist