DuList IN

RIBAFISH KREĆE S LOPUDA Miho Bošković pridružit će se poznatom blogeru u memorijalnom maratonu

Poznati bloger i novinar Domagoj Jakopović Ribafish odlučio je plivanjem povezati sve nastanjene hrvatske otoke, a napravit će to u sjećanje na pokojnog sina Roka s kojim ih je rado posjećivao. Plivat će dva mjeseca, od 1. srpnja do 1. rujna, a kreće s Lopuda i završava na Cresu. Njegovoj akciji pridružio se i bivši dubrovački vaterpolist Miho Bošković.

Na svojem privatnom Facebook profilu Miho Bošković najavio je kako Ribafish ima njegovu podršku.

– Dragi Domagoj, vidio sam vijest o inicijativi koju si pokrenuo za ljeto. Pratimo te i podržavamo, a u našem akvatoriju plivamo zajedno… Veliki pozdrav iz Dubrovnika – stoji u Boškovićevoj objavi.

Prema pisanju 24 sata, koliko će u kojem danu kilometara proći Jakopović zavisi, kaže, o udaljenosti među otocima. Idealno bi mu bilo ne više od deset kilometara, no to opet ovisi i o uvjetima na koje naiđe, poput jačine struja, hladnoće, valova…

– Nakon najgore godine u mom, a i životu svakog roditelja i čovjeka na svijetu, gledao sam po tisućiti put iste slike i zaključio da bi bilo lijepo nastaviti tamo gdje smo stali. Naime, do tog nesretnog dana Rok i ja smo proputovali većinu Hrvatske, par država u susjedstvu i osam otoka. Kako još uvijek amaterski plivam, pala mi je na pamet ideja da plivanjem spojim pedeset nastanjenih hrvatskih otoka i barem na trenutak na neki drugačiji način privučem pažnju djece, koja se danas sve više otuđuju i previše vremena provode za ekranima – poručio je za 24sata Jakopović dodavši kako smatra da je danas roditeljima puno teže jer nekada se radilo osam sati, ljudi su dolazili kući, provodili vrijeme sa svojom obitelji, djecom. Danas se, kaže, radi po deset do 12 sati, djeca su sve više prepuštena sama sebi i neke vrijednosti u životu lako padnu u drugi plan.

FOTO: DuList/ @ribafishfanpage/Facebook.com

Pročitajte još

[FOTOGALERIJA] Vrijedni, mladi i pametni – maturanti Obrtničke i tehničke škole Dubrovnik!

Franu Maškoviću i Doris Šarić Kukuljica izmakao ‘Zlatni studio’. Ovo su dobitnici

Dulist

[VIDEO/FOTO] ‘Živila nam ljubav’: Koncert Gorana Karana pred prepunim teatrom

Zvonimir Pandža

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija