Koronavirus u Hrvatskoj

REZULTATI ĆE BITI POZNATI POPODNE Capak: Nadamo se malom broju pozitivnih iz Doma za starije

dom umirovljenika dubrovnik

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak na današnjoj je konferenciji za medije Nacionalnog civilnog stožera izjavio kako će u nedjelju popodne biti poznati rezultati testova uzetih briseva štićenika i djelatnika Doma za starije Dubrovnik.

– U domu u Dubrovniku imamo 88 štićenika i jedan od njih je pozitivan. U subotu su tijekom dana uzeti brisevi djelatnika i štićenika. Od tih briseva koji su došli, negdje oko 16.30 sati imat ćemo preciznu sliku oko toga koliko je štićenika i djelatnika eventualno pozitivno. Vrlo je mali broj koji imaju simptome i koji mogu ličiti na koronavirus infekciju. Nada je da će taj broj pozitivnih biti mali – rekao je Capak.

Podsjetimo, dvoje korisnika Doma za starije Dubrovnik u subotu je u popodnevnim satima prebačeno u OB Dubrovnik. Na podnevnoj konferenciji za medije istog dana župan Nikola Dobroslavić iznio je kako je jedan muškarac zaražen COVID-19 koji je inače štićenik Doma za starije osobe Dubrovnik. Čitav Dom je trenutno suspektan na ovu zarazu jer je riječ o osobito ranjivoj skupini te su uzeti brisevi štićenika i djelatnika.

Spomenuo je kako su u Pločama, u manjem obiteljskom domu, svi štićenici pozitivni, a od 6 djelatnika četvero je pozitivno, uključujući ravnateljicu. Ta situacija je epidemiološki pod kontrolom, oni su izmješteni i na liječenju su.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist