Sport

REZ ZBOG TROŠKOVA Lukša Jakobušić: Ukidamo drugu momčad Hajduka!

REZ ZBOG TROŠKOVA Lukša Jakobušić: Ukidamo drugu momčad Hajduka!

Predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić ove je subote na skupštini Hajduka objavio da se ukida druga momčad Hajduka koja trenutno u kadru ima 41 igrača. Njih 19 će napustiti klub nakon raskida ugovora, pet će ih biti prebačeno u prvu momčad, a 17 igrača će minute tražiti na posudbama u prvoj i drugoj HNL, piše Index.

Još uvijek nije poznato koji će igrači preseliti iz druge u prvu momčad, ali spekulira se da se radi o mladim igračima koji su i ranije dobivali minute s A ekipom.

Rez zbog troškova

Troškovi druge momčadi su 10.9 milijuna kuna po sezoni, a Jakobušić je i ranije govorio kako nije isključeno da bi ona mogla biti ukinuta kako bi se uštedjelo.

-Do kraja prvenstva ćemo odlučiti što s drugom momčadi. Volio bih da me uvjere da je toliki broj igrača, preko 10 milijuna kuna troška i trener koga nitko ne spominje i ne vidi u kombinacijama za trenera prve momčadi opravdano – kazao je Lukša Jakobušić u ranijem intervjuu za Dalmatinski portal pa dodao:

-Boro Primorac se slaže da se iz juniora može direktno u seniore, a pogotovo ako Savez odluči da druge momčadi idu u Treću ligu. Sama činjenica da razmišljamo o ukidanju druge momčadi dovoljno govorio o mišljenju koje imamo o tom projektu – rekao je Jakobušić.

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist