Kultura

Revelin u ritmu tanga

Slavni harmonikaš i bandoneonist Richard Galliano sa svojim Piazzolla Forever Septetom nastupio je u sklopu glazbenog programa 63. Igara s Tango projekt programom sinoć, 22. kolovoza na taraci tvrđave Revelin.

 Nakon što je festivalsku publiku lani oduševio svojom virtuoznošću na bandoneonu u izvođenju djela J. S. Bacha, Richard Galliano je na njegovom ovogodišnjem nastupu na Dubrovačkim ljetnim igrama s ansamblom Piazzolla Forever Septet nastupio s programom sastavljenim od tanga Ástora Piazzolle i samoga Galliana.

Slavni argentinski skladatelj Ástor Piazzolla bio je Gallianov prijatelj i mentor, također virtuozni bandoneonist, a zaslužan je za stvaranje nuevo tanga u kojem je spojio tradicionalni argentinski tango s elementima jazza i klasične glazbe. Na Revelinu je Galliano sa svojim ansamblom sastavljenim od četiri gudača, kontrabasa i glasovira izveo vlastite skladbe Tango pour Claude, Heavy Tango i New York Tango i neka od najpoznatijih Piazzollinih tanga poput Milonga del Angel, Oblivion, Soledad, zaključno s efektivnim Escualo.  
 
Richard Galliano je veliki doprinos glazbi dao uvođenjem harmonike kao instrumenta u jazz, a surađivao je s najvećim jazzistima svog vremena – Chet Bakerom, Toots Thielemansom, Paquitom D'Riverom i drugima.

Drugu godinu zaredom uspio je Galliano fascinirati i oduševiti festivalsku publiku svojom virtuoznošću, sigurnošću, umijećem fraziranja i sposobnošću postizanja golemog raspona tonskih boja, na ovom neobičnom, često potcjenjenom instrumentu, a nadamo se da će tako nastaviti i u sezonama koje slijede.

DLJI
 

Pročitajte još

Uputite se na posljednju ovogodišnju ‘Šetnju kroz povijest Mlina’

Dulist

‘PUTOVANJE U MEĐUZEMLJE’ Tomica Kristić otkrio kako mu je Dubrovnik ‘zaradio’ besplatno sedmodnevno noćenje u dalekom Mjanmaru

Dulist

OZVUČENI LISTOPAD U ARL Manja Ristić & Mark Vernon: Improvizacija dvoglavog čudovišta

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija