Grad

‘Respect the City’ predstavljen na prvoj Mediteranskoj konvenciji o održivom turizmu

'Respect the City' predstavljen na prvoj Mediteranskoj konvenciji o održivom turizmu

Zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić i pročelnik Upravnog odjela za turizam, gospodarstvo i more Marko Miljanić boravili su u Barceloni gdje su sudjelovali na prvoj Mediteranskoj konvenciji o održivom turizmu koja se održala od 5. do 7. lipnja.

Riječ je o konvenciji koja je okupila preko 70 govornika i 200 predstavnika na europskoj, nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini turističkog sektora iz privatnih i javnih tijela te institucija visokog obrazovanja, kako ističu iz Grada Dubrovnika.

Ovom prigodom je Grad Dubrovnik dobio još jednu priliku predstaviti projekt Respect the City, a zamjenica Tepšić bila je panelist na temu „Suočavanje s prekomjernim turizmom: izazovi održivosti, iskustva turista i lokalne zajednice“. Pokazala je na koji način se gradska uprava suočava s problemom prezasićenosti, osigurava bolju raspodjelu posjetitelja i suzbija negativne učinke prekomjernog turizma.

Cilj ove konvencije je potaknuti kvalitetnu raspravu o temama za promicanje održivog turizma i pružanje platforme za predstavljanje rješenja koja su nastala iz projekta MED zajednice za održivi turizam.

Pročitajte još

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Andro Vidak na Orsuli je ostavio četiri apartmana! Ima nove velike planove za taj gradski park!

Barbara Đurasović

UŽIVO OD 10 SATI Pratite otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

JAVNI POZIV Grad sufinancira nabavu, instaliranje i ugradnju solarnih modula na obiteljskim kućama

Dulist