Aktualno

RENESANSNO ZDANJE NA LOPUDU Luksuzni ljetnikovac prodaje se za 2,7 milijuna eura!

ljetnikovac lopud libertas inzenjering 2 1

Rijetko se kad na tržištu nekretnina može pronaći dragulj poput povijesnog ljetnikovca iz 16. stoljeća smještenog na čarobnom Lopudu, tik uz rivu i botanički park s kojim ima direktan kontakt, odnosno izlaz u park. Ljetnikovac se ekskluzivno prodaje u ponudi dubrovačke tvrtke za nekretnine Libertas Inženjering iz koje su nam otkrili više detalja o ovom impresivnom zdanju, stotinama godina u posjedu barunske loze Mayneri, koja je između ostalog poznata po posjedu impresivnih europskih zdanja, poput torinske Palazzo Ceriana Mayneri, istaknut će.

Obnovljen po pravilima struke
—U svojoj izvornosti riječ je o renesansnom ljetnikovcu, po strogim konzervatorskim pravilima struke obnovljen 2007. godine u zbilja specifičan, nostalgičan, romantičan i impresivan boutique hotel za probrane goste, te samo godinu iza dobiva i prestižan epitet uglednog britanskog Observera koji ga je pozicinirao na svojoj listi u TOP 20 boutique hotela cijelog širokog i zadivljujućeg Mediterana – naglasio nam je Goran Pikunić, osnivač i direktor Libertas Inženjeringa. Saznali smo i to kako je glavna zgrada podijeljena na tri etaže i ukupne je površine 258 metara četvornih. U prizemlju se, naglašavaju nam iz agencije, nalaze predsoblje, recepcija, restoran, kuhinja s ostavom, blagovaonica i wc, sve sa standardima prepoznatima od turističke struke. Uz glavni objekt na imanju je i aneks s dvije etaže. Njegovo prizemlje nudi spavaću sobu, kupaonicu, sobu za osoblje, dodatni WC i ostavu. Na katu je pri obnovi zamišljen i izveden dvosoban stan s posebnim ulazom.

Ujedno i botique hotel
—U stražnjem dijelu imanja, svakako vrijedi naglasiti, nalazi se ruševna nekretnina površine 137 metara četvornih iz koje se obnovom sukladno okruženju sjaja može dobiti kuća u mirnom dijelu posjeda ili dodatna smještajna jedinica – ističe Pikunić. S obzirom da je lopudski ljetnikovac ujedno i boutique hotel, budući vlasnik može nastaviti s djelatnošću ili pak staviti vlastiti pečat, odnosno učiniti ovo čarobno mjesto privatnom rezidencijom. Dodajmo i to kako je 2007. godine obnovljen u impresivan boutique hotel prema strogim kontervatorskim pravilima struke, a svega godinu nakon dobiva svoje mjesto na listi TOP 20 boutique hotela Mediterana prema pisanju britanskog Observera. Za kraj, dodajmo i to kako je, ukoliko se odlučite na kupovinu šarmantnog ljetnikovca, njegova cijena u ovom trenutku 2.700.000 eura, odnosno 20.287.060 kuna. Impresivna cijena za impresivnu nekretninu.

Objavljeno u tiskanom izdanju 24. kolovoza 2022.

Foto: Libertas Inženjering

Pročitajte još

BIZARNE PRITUŽBE NA MATURI ‘Nisam pročitao djelo, ali dajte mi bod’

Dulist

Gliserom protuzakonito ulazili u ograđeno kupalište i ukrcavali putnike

Dulist

DORH podnio žalbu na odluku da se Albanka koja je skrivila nesreću na Ratcu brani sa slobode!

Dulist