Politika

Rejting pao i Milanoviću i Karamarku

Rejting pao i Milanoviću i Karamarku

Na kraju rujna u kojemu je sačuvan kreditni rejting, ali i najavljeno novo poskupljenje grijanja, Vlada nema razloga za zadovoljstvo. Pokazuje to redoviti Crobarometar koji provodi IPSOS PULS, a  objavljuje Dnevnik Nove TV. SDP je nakon 4 mjeseca pada u rujnu prvi put zabilježio rast i sad je na 28 posto. HDZ je pak na 21 posto već treći mjesec.

Zoran Milanović je nakon kolovoškog oporavka u padu i mjesec završava s 44 posto potpore. Od dolaska na vlast to mu je najlošiji osobni rejting. S tim je rejtingom i krenuo u kampanju točno prije godinu dana.
Tomislav Karamarko također je izgubio potporu i sada je na 23 posto. I on je mjesec završio s najlošijim rejtingom od preuzimanja stranke. Predsjednik Josipović pak ima blagi pad, ali je i dalje na nedostižnih 76 posto potpore.

Milanović uživa potporu svoje stranke s 87 posto, a voli ga kao i mjesec prije 29 posto HDZ-ovaca. Na padu popularnosti može zahvaliti razočaranju birača ostalih stranaka, apstinentima i neodlučnim biračima koji su mu malo okrenuli leđa.

Tomislav Karamarko gubi potporu među vlastitim biračima – sada je ona 56 posto. U mjesec dana izgubio je među svojim biračima 9 postotnih poena. On je među biračima SDP-a manje popularan nego Milanović kod HDZ-ovaca. Karamarka voli 13 posto SDP-ovih birača.

Predsjednik je najpopularniji, a slijede Dragutin Lesar i Ivan Grubišić s 51 i 50 posto potpore. Grubišiću je ovo nizak rejtign, a Lesaru jedan od nalošijih u 12 mjeseci.

Zoran Milanović je četvrti na 44 posto. Slijedi Boris Šprem na 43 posto potpore, Ruža Tomašić ima 34, a Vladimir Šišljagić 28 posto potpore. Silvano Hrelja uživa potporu 25 posto građana. Tomislav Karamarko pak ima potporu od 23 posto . Daniel Srb je na 17 posto, Branko Hrg uživa potporu 16 posto birača, ali za većinu on je neprepoznatljiv lider. Začelje nacionalnih političara drži Radimir Čačić s potporom od 16 posto uz blagi oporavak.

Smjer kojim ide Hrvatska čini se da se od lipnja stabilizira i sada 66 posto građana misli da idemo u lošem smjeru. Njih 24 posto misli da idemo u dobrom smjeru, a 10 posto ne zna.

Vladinim potezima nezadovoljno je 58 posto građana, a zadovoljno je njih 31 posto. 12 posto ne zna.

 

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist