Sport

REGIONALNO PRVENSTVO U PLIVANJU Jugašima 42 medalje!

plivanje regionalno prvenstvo4 1

Jugovi plivači nastavljaju nizati uspjehe. Na 3. i 4. dijelu Regionalnog prvenstva (Regija 1) za kategorije seniora, juniora, mlađih juniora, kadeta i mlađih kadeta osvojili su ukupno 42 medalje. Među njima je 16 zlatnih, 17 srebrnih i 9 brončanih. Kako javljaju iz kluba, osvojen je i pehar za ekipno drugo mjesto u kategoriji muških mlađih kadeta.
Prvaci regije ovog puta su: Michel Brassard, Lara Šurković, Bruno Tošović, Lukša Pavić, Gabriela Škrabo i muška mlađa juniorska štafeta 4×100 slobodno (Franić, Pavić, Di Leo, Tošović).
Inače, natjecanje je okupilo 400 natejcatelja iz 12 dalmatinskih klubova, a Jug je predstavljao 31 natjecatelj.
Evo i pojedinačnih uspjeha:

SENIORI, JUNIORI, MLAĐI JUNIORI:
Lara Šurković osvojila je čak 12 medalja. U disciplinama 100 slobodno i 100 leđno osvojila je dva zlata u općoj, dva u juniorskoj i dva u mlađe juniorskoj kategoriji. U disciplinama 50 slobodno doplivala je do dva srebra baš kao i na 50 leđno u općoj i juniorskoj kategoriji te dva zlata u mlađe juniorskoj kategoriji.
Michel Brassard osvojio je zlato na 200 leptir u općoj kategoriji.
Bruno Tošović osvojio je 6 medalja. U disciplini 800 slobodno srebro u općoj kategoriji i zlata u juniorskoj i mlađe juniorskoj kategoriji. U disciplini 400 mješovito srebra u općoj i juniorskoj te zlato u mlađe juniorskoj kategoriji.
Damjan Di Leo osvojio je broncu na 100 prsno i srebro na 200 prsno u mlađe juniorskoj kategoriji.
Maja Perak osvojila je broncu na 50 slobodno u mlađe juniorskoj kategoriji.
Štafeta 4×100 slobodno u sastavu Ivan Franić, Lukša Pavić, Damjan Di Leo i Bruno Tošović osvojila je broncu u općoj i juniorskoj te zlato u mlađe juniorskoj kategoriji.

KADETI:
Lukša Pavić je na 800 slobodno u kategoriji kadeta osvojio zlato, te broncu u mlađim juniorima i juniorima. Ma 100 slobodno osvojio je zlato, a na 400 mješovito srebro.
Ivana Puljić je na 100 slobodno doplivala do bronce. Ženska kadetska štafeta u sastavu Puljić, L. Perak, M. Perak i Škrabo osvojila je 2. mjesto na 4*100 slobodno.
Muška kadetska štafeta u sastavu Đurić, Pavić, Pecotić, Sambrailo osvojila je 3. mjesto na 4*100 mješovito.

MLAĐI KADETI:
Gabriela Škrabo u disciplini 200 delfin doplivala je do zlata u mlađim kadetima, a srebro je osvojila u kadetima. Na 400 mješovito osvojila je srebro. Teo Đurić je na 50 leđno osvojila srebro baš kao i na 100 leđno te 100 slobodno.
Petar Vidak osvojio je srebro na 200 delfin, a Ivan Boroje broncu na 400 mješovito.
Muška mlađe kadetska štafeta u sastavu Arapović, Đurić, Boroje, Vidak osvojila je 2. mjesto na 4*100 slobodno.
U konačnom poretku klubova u konkurenciji mlađih kadeta Jugova muška ekipa je osvojila pehar za 2. mjesto.
-Čestitke svima na odličnim rezultatima te mnoštvu isplivanih osobnih rekorda i osvojenih medalja! – čestitali su iz PK Jug.

Pročitajte još

JOSIP MARTINOVIĆ Povijesna bronca na Svjetskom veteranskom prvenstvu

Dulist

Simona Šoda: Uz Ragusu sam na duže staze

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist