Kultura

Redatelj Robert Bošković priprema obljetnički koncert ‘Svjetlosti pozornice’

Redatelj Robert Bošković priprema obljetnički koncert 'Svjetlosti pozornice'

Dubrovački glumac i redatelj Robert Bošković ima novi umjetnički projekt. Trenutno kao redatelj radi na pripremi obljetničkog koncerta operne kuće i kazališta Madlenianum u Beogradu pod nazivom ‘Svjetlosti pozornice’. Koncert koji će se održati u subotu, 6. veljače, zamišljen je kao spoj opere, operete, mjuzikla i klasičnih hitova iz 60-ih godina. Bošković je angažiran kako bi program dobio dodatnu slavljeničku notu.
-Dramaturg i scenarist Igor Weidlich i ja osmislili smo zanimljiv program koji ima dosta glumačkih scena. Tekst koji smo napisali opisuje generalnu probu pred koncert te kakve se zgode i nezgode događaju iza i okolo scene. Htjeli smo prikazati publici taj svijet kazališta. Zato je cijeli program dijelom komičan i zabavan. Soliste kazališta pratit će kvartet ‘Habanera’ te za klavirom Milivoje Veljić. Na kraju je, na bisu, romska glazba koja daje zabavan stih – rekao je Bošković. Uvijek mu se lijepo vratiti u Madlenianum jer, kako kaže, to je kazalište koje njeguje vrhunsku umjetnost.
-Ovdje se sve organizira prema redatelju i glumcima. Svi žive za predstavu. Bit je da ono što je na sceni – bude dobro. Drago mi je da mogu raditi posao na pravi način – istaknuo je.

Novi projekt
Bošković nam je naglasio kako je predstava ‘Vesela udovica’ koju je prije godinu dana režirao, također u Madlenianumu, nedavno proglašena među pet najboljih predstava u Srbiji. ‘Predstava živi i dalje te i ona igra ovog vikenda’, reći će Bošković. U svibnju bi, dodaje, trebao raditi audicije za novi mjuzikl.
-Još smo u pregovorima s obzirom na to da situacija s koronavirusom nije sjajna. Vidjet ćemo hoćemo li imati mogućnost raditi audiciju, iako se jako puno ljudi prijavilo. Trebali bismo se ovaj tjedan sve dogovoriti – naglasio je.

Pročitajte još

[FOTO] Srednjoškolci se na zabavan način upoznavali s baštinom Dubrovnika

Dulist

U SUBOTU U TEATAR! Alma Prica u sapunici ‘Španjolski komad’

Dulist

EVO ŠTO VAS ČEKA Zanimljiva gostovanja u Kazalištu Marina Držića

Dulist