Kultura

Recital dua Bačelić – Adžaga u Saloči od zrcala

U sklopu programa ‘Ljeto u knjižnici’, po prvi put recital klasične glazbe izvest će flautistica Marijana Bačelić i pijanistica Elizabeta Adžaga. Koncert će se održati u Saloči od zrcala, u petak, 16. srpnja 2021. s početkom u 19 sati. Ulazak je slobodan.

Program koncerta pod nazivom ‘Manic resolutions and regrets’ biran je sugestivno, dočaravajući atmosferu i opća psihička stanja jedne individue u borbi sa (ne)prilikama koje ovo vrijeme donosi. Umjetnik kao pojedinac posebno strada u vremenima kada je nesiguran njegov goli opstanak. Program opisno dočarava psihološke faze, koje su pogodne za promatranje i u mikro i u makro vremenskom opsegu, u kojima koncert započinje kompozicijom koja evocira neka prošla vremena, uljujkujući nas u udobnosti tonalitetnosti i predvidljivijih harmonijskih progresija. Lebdeći u međuprostoru i bez jasnih vremenskih odrednica, dočekuje se druga kompozicija. U toj hipnotičkoj, nesvjesnoj i mirnoj atmosferi, skoro izvanzemaljskoj, nema svijesti o budućnosti, ali ni o prošlosti. Sonata Roberta Muczynskog predstavlja već prisutno nestrpljenje i svijest o trenutnoj situaciji, probuđujući želju za aktivnošću na svim životnim poljima. Shocker prikazuje ambivalentnost u djelovanjima, naginjući pomirenosti sa situacijom. Zadnja kompozicija je znakovitog naziva Manic, kojeg samog po sebi ne treba posebno predstavljati.

Program: Charles-Marie Widor: Suita za flautu i klavir, op. 34, Ian Clarke: Hypnosis Robert Muczynski: Sonata za flautu i klavir, op. 14, Gary Shocker: Regrets and resolutions, Dubravko Palanović: Manic

Duo Bačelić-Adžaga čine međunarodno nagrađivane glazbenice, flautistica Marijana Bačelić i pijanistica Elizabeta Adžaga. Komornu suradnju započele su za vrijeme postdiplomskog studija na Sveučilištu za glazbenu i scensku umjetnost u Beču, te redovito nastupaju u Hrvatskoj i Austriji. Repertoar im obuhvaća pretežito djela 20. i 21. stoljeća, pri čijem je odabiru naglasak na strukturi koncertnog koncepta koji za cilj ima predstaviti određenu temu psihološke ili sociološke prirode.

Pročitajte još

VELIKI USPJEH KOLARINA Predstava ‘KARAOKE SHOW’ ide na XV Gumbekove dane!

Dulist

Đana Kahriman i Šimun Končić uz maestra Pavla Zajceva nastupaju u Dvoru

Dulist

‘IZ DUBINE SRCA’ Ukrajinska umjetnica Olena Sokolovska otvara izložbu u Sponzi

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija