Grad

REAKCIJA Srđ je Grad: Kakve veze ima presuda Joza Ostojića s Marom Kristićem?!

REAKCIJA Srđ je Grad: Kakve veze ima presuda Joza Ostojića s Marom Kristićem?!

KLGB Srđ je Grad poslala je priopćenje vezano za medijske nastupe oko ‘pravomoćnih presuda Maru Kristiću’. Tekst priopćenja prenosimo u cjelosti. 

Da časnim i hrabrim ljudima treba dati podršku osnovni je princip zajednice, a naročito ako iza toga stoji prijateljstvo i poštivanje.
Medijsko razvlačenje našeg kolege Mara Kristića s nezavisne liste građana Srđ je Grad vezano uz pitanje sudskog procesa kojeg je gospodin Jozo Ostojić pokrenuo i u kome je navodno Maro Kristić osumnjičen zbog pomaganja u prijetnji i prisili prilikom preuzimanja dokumenatacije u nogometnom savezu, u svojoj suštini ukazuje na strah i neizvjesnost koji pogađaju samu srž hijerarhijske strukture HNS-a. HNS u ovom slučaju, možete slobodno čitati u obje inačice; i kao „Hrvatsku narodnu stranku“ i kao „Hrvatski nogometni savez“ jer u slučaju obiju verzija građani Republike Hrvatske imaju prilično jasan stav o kakvim se skupinama tu radi. S druge strane, pošto je ovdje pitanje činjeničnog stanja, a kojim se u javnosti manipulira s ciljem stvaranja konstrukcija koje bi trebale pobuditi dvojbe vezane uz čestitost našeg člana liste Srđ je Grad, smatramo da je principjelno stati iza leđa našem prijatelju i kolegi i u dobru i u zlu.

Manipulira li se činjenicama iz namjere ili iz elementarne neupućenosti u stanje sudskog procesa pitanje je na koje moramo odgovoriti. Stoga ovdje javno pitamo kakve veze ima Maro Kristić sa sudskim procesom gospodina Ostojića s jedne i nogometnog saveza s druge strane u kojem je neki dan pozitivnu presudu dobio gospodin Ostojić, kad Maro Kristić uopće nije bio član tijela saveza koji je njemu uručio otkaz te uopće nije bio stranka u postupku? No, ovu činjenicu po kojoj Maro nema ama nikakve veze s postupkom kojeg je dobio gospodin Ostojić sada se ili zlonamjerno, ili iz neznanja, povezuje s jednim posve drugim i odvojenim sudskim porocesom. U tom drugom procesu s jedne strane je gospodin Ostojić, a s druge gospodin Kristić. U tom je procesu gospodin Kristić već bio oslobođen po svim točkama za koje ga se teretilo, ali je dva dana pred lokalne izbore županijski sud na temelju tužbe gospodina Ostojića vratio predmet općinskom sudu da ponovno utvrdi neke dokaze, oslobodivši ga usput dijela optužbi. Ovo su, dakle, činjenice kojoj moramo pridodati još jednu, a to je da djelo za kojega ga se tereti u kaznenom zakonu ne postoji. U Saboru, pak, po predmetu Marovog saborskog imuniteta jednoglasnom odlukom saborskog mandatno imunitetnog Povjerenstva odlučeno je da se mandat ne skine jer kazneno djelo za kojeg ga se tereti- ne postoji! Sabor je slijedom toga jednoglasno potvrdio da mu se imunitet ne skine jer za to nije bilo razloga, a među saborskim zastupnicima bio je i glas g. Vrdoljaka. Nadamo se da su stvari sada na činjeničnoj razini ipak jasnije. Ostaje nam još samo ukazati zašto se ovakve manipulacije događaju baš sad i s kojom namjerom. Javnosti je zasigurno poznato da je upravo Maro bio pokretač procedure izmjena zakona o lokalnim izborima u kojima on kao saborski zastupnik MOST-a i predstavnik Srđ je Grad traži da se osobe s pravomoćnom kaznenom presudom ne mogu kandidirati na lokalnim izborima za položaj gradonačelnika. Ta činjenica u slučaju Dubrovnika izravno pogađa HNS i to tako da bi eventualna nemogućnost da se sadašnji gradonačelnik Dubrovnika kandidira, dodatno potvrdila njihovu beznačajnost, jer bi izgubili asa u rukavu kojim trguju s SDP-om. Fascinantno je da taj isti SDP uopće ne uviđa da onaj tko je uništio SDP u Dubrovniku jest upravo Andro Vlahušić i da jedino zbog njega od tzv. ljevice ovdje već odavno nikog nema, pa ih ne vidimo nigdje, čak niti kao kandidate za Sabor gdje bi trebali braniti interese svog grada.
Na kraju, poštovane Dubrovkinje i Dubrovčani, izađite u nedjelju na izbore i dajte svoj glas povjerenja onima za koje mislite da su dostojni Vašeg glasa, a onima koji ne biraju sredstva i načina da blate druge poručujemo – prste k sebi!’, stoji u njihovom priopćenju.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] ‘HRVATSKA SLOBODA NIJE DOŠLA PREKO NOĆI’ 33. obljetnica osnutka Specijalne jedinice policije Grof

Dulist

JOŠ SE RAZRAĐUJE MODEL Stanovi za liječnike na gradskom zemljištu u Solitudu?

Andrea Falkoni Račić