Vaše vijesti

REAKCIJA S BOSANKE ‘Je li javni prijevoz tu radi građana ili nas gradska tvrtka isključivo gleda kao zaradu?’

REAKCIJA S BOSANKE 'Je li javni prijevoz tu radi građana ili nas gradska tvrtka isključivo gleda kao zaradu?'

Nakon što je javni gradski prijevoznik Libertas donio odluku o značajnom smanjenju polazaka linije broj 17, koja Bosanku povezuje s Pilama, stigle su i prve reakcije. Libertas je, naime, smanjenje polazaka na samo tri dnevno, opravdao činjenicom kako je u autobusu po svakom polasku, u prosjeku, bilo 2,56 putnika.
-Zanima me kako jedna tvrtka javnog gradskog prijevoza koja je u vlasništvu Grada Dubrovnika može reći da bilo koja od njihovih linija ‘nije isplativa’. Znači li to da mojih 250 kuna s Bosanke vrijede manje nego 250 kuna nekoga tko živi u Mokošici, Lapadu ili Gružu? Znači li da će ako ja uzmem recimo 25 pokaza i sam ih kucam u autobusu za Bosanku, Libertas liniju smatrati isplativom pa će vozni red biti drugačiji? Je li javni prijevoz tu radi ljudi ma koliko god ih se vozilo u autobusu ili nas gradska tvrtka isključivo gleda kao zaradu? Kako je uopće moguće da se u gradu s jednim od najvećih proračuna u RH koji je uz to i vlasnik jedine kompanije za javni gradski prijevoz u gradu putnici gledaju kao obične brojke koje donose zaradu, a povezanost grada i okolnih mjesta pada u drugi plan? – pita se jedan stanovnik Bosanke.
-Konkretno za Bosanku, žalosno je da je Libertas jedina opcija kojoj platiš i svejedno ideš pješke po putu koji je zadnji put pokošen prije dvije godine. I na kraju pitanje za Libertasovog direktora koji poziva građane da se nauče presjedati: Na što da mi s Bosanke presjednemo? Pogotovo subotom kad linija vozi dva puta ili nedjeljom i blagdanima kad ne vozi nikako – zaključuje.

Pročitajte još

PROBLEMATIČNI ZNAKOVI KRAJ DOMA ZDRAVLJA ‘Mi se snalazimo, dok stranci rade opasne greške’

Dulist

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist