Grad

REAKCIJA NA BATALU „Lučica će uništiti gruški zaljev i bit će katastrofa za grad!“

REAKCIJA NA BATALU „Lučica će uništiti gruški zaljev i bit će katastrofa za grad!“

Rođen sam u Dubrovniku, čitav moj radni vijek sam odradio ovdje, volim ovaj grad i naše ljude. Ja sam uvijek za sve što je lijepo. Ali ovaj projekt Batale je katastrofa! Ako ovo prođe, grad je proklet! – rekao nam je naš 83-godišnji sugrađanin B. D. (puni podaci poznati uredništvu), ogorčen projektom uređenja komunalne lučice na Batali o kojem smo pisali u novom broju Dulista.

– Ako je ovo što je nacrtano točno, to će biti mali milijun barčica. To onda znači i veliko zagađenje, velika količina kemijskih sredstava. Pa onda istezališta, razne dizalice, pumpe. Pa taj broj od preko 500 barki je prevelik. Sve će to uništiti gruški zaljev i bit će katastrofa za naš grad – ističe naš zabrinuti sugrađanin s Montovjerne.

– Nikad nisam glasao za Andra Vlahušića i neka ide natrag u bolnicu, tamo je imao sjajno radno mjesto. Došao je raditi kazin od grada. Zašto naš grad ne bi bio čist i liječ, turistički grad, što nam ovo treba? – pita se on. Smatra kako postoji bezbroj boljih ideja od ove trenutne.

– Komunalna lučica može se izgraditi u Malom Zatonu i Rijeci dubrovačkoj. To su mi logične lokacije. osim toga, nama u gruškom zaljevu trebaprava luka, za cruisere, brodove za otoke, pa na kraju i za ratnu mornaricu. Ovo što se planira je neprihvatljivo – zaključuje naš sugovornik.

Pročitajte još

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist