Aktualno

RAZRIJEŠENI DON PERVAN, LUČIĆ, LEBO… Biskupove rošade u službama na župama i Biskupiji

Don Roko Glasnovic 02v

Dubrovački biskup mons. Roko Glasnović potpisao je dekrete kojim se uvode neke promjene u službama na župama i u Biskupiji, priopćuju iz Dubrovačke biskupije.

Don Ivica Pervan razrješuje se službe biskupijskog povjerenika za duhovne pokrete i crkvena društva te nastavlja vršiti ostale službe.

Don Marin Lučić razrješuje se službe duhovnika Hrvatskog katoličkog društva medicinskih sestara i tehničara u Dubrovniku te se imenuje biskupijskim povjerenikom za duhovne pokrete i crkvena društva.

Don Marinko Šljivić imenuje se duhovnikom Hrvatskog katoličkog liječničkog društva u Dubrovniku i Hrvatskog katoličkog društva medicinskih sestara i tehničara u Dubrovniku.

Don Josip Lebo razrješuje se službi rektora Biskupskog sjemeništa u Dubrovniku i ravnatelja Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića s pravom javnosti, te se vraća u matičnu Vrhbosansku nadbiskupiju.

Don Tomislav Sikavica imenuje se vršiteljem dužnosti ravnatelja Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića s pravom javnosti.

Don David Pahor razrješuje se službe upravitelja Župe sv. Vida u Trstenom, te se vraća u matičnu Porečku i Pulsku biskupiju.

Don Ivan Čapalija razrješuje se službe pastoralnog suradnika Župe sv. Vida u Trstenom, te se vraća u matičnu Firentinsku nadbiskupiju.

Don David Marjanović razrješuje se službi župnog vikara u župama Velike Gospe – katedrala i sv. Andrije u Dubrovniku i imenuje se upraviteljem župe sv. Vida u Trstenom dok će nastaviti obavljati službu biskupijskog kancelara.

Imenovanje don Darka Kovačevića, svećenika Porečke i Pulske biskupije, na službe župnog vikara u župama Velike Gospe – katedrala i sv. Andrije očekuje se u idućim danima.

Foto: Don Ivica Pervan/Arhiva

Pročitajte još

Shaquille O’Neal večeras u Dubrovniku

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

Klevisa Ymeri ostaje u pritvoru: Županijski sud ukida odluku o jamčevini

Dulist