Sport

RAZLOZI PORAZA Perak nastupio ozlijeđen i neutreniran

Maro Perak

Dubrovački MMA borac Maro Perak poražen je od Poljaka Marcina Tybure na M-1 Challenge 47 turniru u ruskom Orennburgu.

Perak je loše otvorio borbu, potrošio je puno energije vadeći se iz loših pozicija na tlu. Tako je bilo u prve dvije runde, treća je naizgled bila nešto bolja, jer je 31-godišnji Dubrovčanin uspio ošamutiti Poljaka, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu. U jednoj poziciji Poljak je počeo redati udarce, a sudac prekida meč.

Član Gladijatora tako je doživio četvrti poraz (uz 23 pobjede), a Tybura ostao neporažen nakon deset mečeva. Vrijedi pritom napomenuti kako je Perak na turnir pozvan ‘u zadnji čas’.

– Za ovu borbu sam odradio samo sedam treninga. Bio sam povrijeđen no nisam htio otkazati meč. Nisam mogao trenirati – izjavio je Perak za portal profightstore.hr. Riječ je o staroj povredi, koja ga je prisilila da u FFC borbu uđe sa zamotanim koljenom.

– Otići ću na magnetnu rezonancu da vidim u kakvom je stanju ali ću ga sigurno ojačati u teretani. Medicinskoj teretani kod prijatelja fizioterapeuta Stijepa Jarka. Velika je mogućnost i operacije ali to ću znati krajem tjedna. Na vagi sam imao oko 99.6 kilograma, a u sljedeću borbu planiram ući sa 105, ali pun kondicije i da ne moram kalkulirati kada mogu finiširati u meču da se ne potrošim kao što sam sada trebao raditi – kazao je Perak.

Borba je završila kada je Tybura svojim udarcima natjerao suca na intervencija. No Perak ističe kako nisu svi ti udarci bili legalni.
– Ne znam zašto je sudac prekinuo meč, logičnije bi mi bilo da mu je dao žuti karton jer me tukao po potiljku što je zabranjeno – istaknuo je Perak te poručio:

– Svaka čast Tyburi, cijenim ga kao sportaša i njegov rezultat kao prvaka Grand Prixa, ali on se spremao za pet rundi i borbu s Grabowskim, koji mu je otkazao, a ja sam uletio kao zamjena i odradio sedam treninga za ovaj meč. Još sam povrijeđen. Sljedeću borbu ću biti toliko spreman fizički i kondicijski da ću ga izmrcvariti i onda nokautirati jer ovi udarci koje sam od njega dobio ne mogu mi ni adrenalin povećati, a ne nokautirati me – rekao je Perak.

Pročitajte još

U PLOČE DOLAZI HAJDUK Jadran pobijedio Belišće, ugostit će branitelja naslova

Dulist

Bijač obranama peteraca zaustavio Jugaše

Dulist

LEN LIGA PRVAKA Jugaši danas igraju protiv Olympiacosa, podržimo ih ispred malih ekrana!

Dulist