Kultura

Rasprodana ‘Čudesna šuma’ igrat će na Lovrjencu od 2. do 4. kolovoza

cudesna suma

Glazbeno-scensko djelo ‘Čudesna šuma’, redateljice Lee Anastazije Fleger, nastalo prema jednom od najpoznatijih romana Sunčane Škrinjarić, a premijerno izvedeno na 73. Igrama, na radost najmlađe festivalske publike od 2. do 4. kolovoza ponovno igrat će na tvrđavi Lovrjenac. Sve izvedbe počinju u 20:30 sati, a ulaznice su rasprodane.
Otkako je čudesni svijet jednog od najpoznatijih romana Sunčane Škrinjarić, ‘Slikar u šumi’, oživio u dugometražnom crtanom filmu ‘Čudesna šuma’, prvom hrvatskom filmu takve vrste, Slikar, Dabar, Lisica i ostali čudnovati likovi osvajaju srca male, ali i velike publike. U sklopu 73. Dubrovačkih ljetnih igara, redateljica Lea Anastazija Fleger s izvrsnim kako autorskim, tako i glumačkim te glazbenim timom, pretvorila je i danas popularno djelo u dječju predstavu, domišljato ispreplićući realno i fantastično te pretvarajući Lovrjenac sinestezijom sjajne glazbe i maštovitih kostima, odnosno scene, u čarobno utočiste od užurbane gradske vreve gdje, kao u dječjoj mašti, sve biva moguće.
Uz redateljicu Leu Anastaziju Fleger autorski tim čine skladatelj Frano Đurović, dirigent Mateo Narančić, autorica dramatizacije i dramaturginja Nikolina Rafaj, scenografkinja i kostimografkinja Zdravka Ivandija Kirigin te suradnica za scenski pokret Matea Bilosnić. Oblikovatelj svjetla je Marko Mijatović, asistentica produkcije Ida Klemenčić, asistentica kostimografije Tina Spahija, a oblikovateljica oglavlja Ana Mikulić. Uz Romana Nikolića kao Kaktus cara te Jelenu Miholjević u ulogama Dabra i Vodene carice, glumačku podjelu čine Matija Gašpari kao Slikar, Vini Jurčić u ulogama Ježa i Čarobnjaka, Igor Jurinić kao Gavran, Medvjed i Kor žaba, Melody Martišković kao Jež, Plamenka, Krtica i Kor žaba te Ružica Maurus kao Lisica, Korijenka i Kor žaba. Glazbenici su Vanda Đanić, Đive Kušelj, Karmen Pervitić, Denis Ajduković, Stijepo Medo i Matija Novaković.
Rođena 1992. godine u Zagrebu, Lea Anastazija Fleger magistrirala je Kazališnu režiju i radiofoniju na Akademiji dramske umjetnosti, a tijekom studija dobila je posebnu rektorovu nagradu za režiju mjuzikla ‘Prošlih 5 godina’, rektorovu nagradu za režiju predstave ‘Gospođina majka je preminula’, dekanovu nagradu za predstave ‘Dva pečena jaja. Na oko’ i ‘Gospođina majka je preminula’ te stipendiju Rotary kluba za izvrsnost. Za režiju studentske predstave ‘Dva pečena jaja. Na oko’ dobila je i nagradu za režiju na Festivalu internacionalnog studentskog teatra u Beogradu. Sudjelovala je na brojim domaćim i stranim kazališnim radionicama i seminarima, a aktivna je i kao redateljica sinkronizacija animiranih filmova. Docentica je u nastavi Glume na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.

Foto: DLJI

Pročitajte još

‘ĐKĆ X’ Otvaranje izložbe Zorana Đukića u Galeriji Otok

Dulist

[FOTO] Slavlje nakon posljednje izvedbe Ekvinocija

Dulist

[FOTO] Pred punim Dvorom pijanist Aimard oduševio publiku svojom virtuoznošću

Dulist