Grad

Radovi na pristupnoj cesti groblja Dubac do kraja godine

Radovi na pristupnoj cesti groblja Dubac do kraja godine

 Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić održao je danas sastanak s direktorom tvrtke Groblje Dubac d.o.o. Đurom Lonzom, koji je iznio pregled aktivnosti Uprave na poslovima pripreme i izgradnje multikonfesionalnog groblja na Dupcu.

Nakon uklanjanja posljednjih imovinsko-pravnih prepreka početak radova na izgradnji pristupne ceste i potpornih zidova očekuju se u posljednjem tromjesečju ove godine, a na samom obuhvatu groblja u 2016. godini.

Gradonačelnik Vlaušić i direktor Lonza razgovarali su i o modelima zatvaranja financijske konstrukcije, te detaljima daljnje procedure u konkretnoj realizaciji svih predviđenih faza izgradnje kako bi se ovaj projekt završio u što kraćem roku. U međuvremenu, građani će se pravovremeno obavijestiti na koji način mogu uplatiti akontacije i rezervirati grobnice.

Groblje Dubac najveći je infrastrukturni projekt na jugu Hrvatske kojeg financiraju jedinice lokalne samouprave i sami građani. Investicija se kreće u okviru 140 milijuna kuna s tim da će veći dio tog iznosa financirati građani kroz cijenu grobnica, njih 1600, dok će ostatak osigurati Grad Dubrovnik i Općina Župa dubrovačka u odnosu 76 naprema 24 posto.

Pročitajte još

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist