Kultura

RADIONICE STEFANA MILENKOVIĆA Osam mladih violinista pokazalo umijeće na završnom koncertu

RADIONICE STEFANA MILENKOVIĆA Osam mladih violinista pokazalo umijeće na završnom koncertu

Završni koncert polaznika međunarodne violinske majstorske radionice Stefana Milenkovića održao se u nedjelju u ljetnikovcu Bunić Kaboga.

Koncertni program odabran iz repertoara radionice pokazao je umijeće mladih glazbenika koji su nadahnutim muziciranjem osvojili simpatije festivalske publike.

Osam mladih violinista u dobi od 16 do 23 godine koji dolaze iz Hrvatske, Srbije i Italije; Giulia, Paula, Iris, Domenico, Lana, Zvonimir, Marija i Teofil, nakon individualnih i grupnih violinskih satova s jednim od najboljih violinista svijeta Stefanom Milenkovićem, pripremili su zanimljiv program koji su izveli u prepunoj dvorani ljetnikovca Bunić Kaboga. Svaki od polaznika nastupio je samostalno i tako dobio priliku pokazati što je naučio tijekom radionice, a potom su svi nastupili zajedno izvodeći Koncert za četiri violine G. P. Telemanna. U završnoj izvedbi pridružio im se i Milenković koji je time razveselio publiku koja je priželjkivala i njega čuti.

U skladu sa svojom misijom koja naglasak stavlja na edukacijske programe za mlade umjetnike, Dubrovačke ljetne igre ovo ljeto organiziraju ukupno tri majstorske radionice namijenjene mladim glazbenicima iz hrvatske i međunarodne zajednice. Vode ih vrhunski glazbeni umjetnici, a uz violinista Stefana Milenkovića to su tenor Krešimir Špicer, čiji nas završni koncert očekuje 1. kolovoza također u ljetnikovcu Bunić Kaboga te pijanistica Maria João Pires koja će svoju radionicu voditi od 1. do 7. kolovoza. Sve tri majstorske radionice na 69. Igrama ostvaruju se u suradnji sa zakladom Caboga Stiftung koja je donator programa te s Umjetničkom školom Luka Sorkočević gdje se održavaju satovi.

Pročitajte još

KONCERTI U UMJETNIČKOJ ŠKOLI Podržite mlade klavirske nade!

Dulist

POTICANJE DJECE NA ČITANJE Radionice za odgojitelje, roditelje i knjižničare

Dulist

[FOTO] TEA PEROVIĆ PREDSTAVILA KNJIGU Snaga vjere, ljubavi i brige majke za svoje kćeri