Aktualno

RADIONICE I PREDAVANJA Saznajte sve o recikliranju, odvojenom skupljanju otpada…

otpad smece cistoca razvrstavanje003

Grad Dubrovnik u travnju provodi projekt besplatnih edukativno – informativnih aktivnosti o gospodarenju otpadom u okviru kružne ekonomije kojim će obuhvatiti širok spektar ciljanih skupina.

Svrha projekta je provedba aktivnosti koje će doprinijeti podizanju svijesti o važnosti sprječavanja nastanka otpada, ponovne uporabe proizvoda, odvojenog sakupljanja komunalnog otpada i recikliranja, kao i informiranja stanovništva o infrastrukturi gospodarenja otpadom u Gradu, mogućnostima za odvajanje i zbrinjavanje te poticanja prakticiranja tehnika recikliranja otpada u kućanstvima i tvrtkama.

Konačni cilj je da lokalno stanovništvo i zajednica stečena i usvojena znanja nastave primjenjivati kroz svakodnevne životne navike i usvajanje odgovornog postupanja s otpadom, navode iz Grada. Kako bi se navedeno i ostvarilo, organizirat će se i provesti čitav niz predavanja, radionica, prezentacija opreme i rješenja za gospodarenje otpadom i drugih aktivnosti informiranja.

Grad Dubrovnik se ovim projektom obraća ciljanim skupinama – građanstvu, odgojno-obrazovnim djelatnicima, djeci i mladima u osnovnoškolskom obrazovanju, turističko-ugostiteljskom sektoru, poduzetnicima i javnim ustanovama, a za svaku od njih pripremaju se cjelodnevne tematske aktivnosti.

Sve projektne aktivnosti održat će se od 15. do 29. travnja 2024. u Akademis Academia (Ulica Marka Marojice 2b). Plan i program aktivnosti dostupan je na poveznici. 

Pročitajte još

[FOTO] SVEČANA 90. OBLJETNICA Orsan je simbol tradicije, predanosti i ljubavi prema moru

Dulist

NOVA INVESTICIJA KRALJA LAMINATA Darko Pervan počeo s izgradnjom Hotela Slano

Dulist

U PETAK NA PLACI U GRUŽI Akcija mjerenja krvnog tlaka, razine šećera u krvi i još toga!

Dulist