Aktualno

Radi tek svaki drugi radno sposobni Hrvat

Hrvatska je po nezaposlenosti među najgorima u Europi. Radi tek svaki drugi radno sposoban građanin, pri čemu je stopa zaposlenosti u Hrvatskoj tek 52,4 posto.

Nižu stopu zaposlenosti od Hrvatske u Europi imaju samo Makedonija i Turska, donosi Jutarnji list analizu Eurostata za 2011. godinu.

U usporedbi s godinom prije, točnije s 2010. stopa zaposlenosti porasla je u 14 zemalja članica EU, a pala u njih 12, dok je među najvećim gubitnicima susjedna nam Slovenija s padom od 1,8 postotnih poena. Švicarska je, piše Jutarnji, sa stopom zaposlenosti od 79,3 posto prešišala sve zemlje Unije.

U Hrvatskoj je posebno velika razlika u zastupljenosti žena i muškaraca na tržištu rada, iako takav trend bilježe sve zemlje. Stopa zaposlenosti muškaraca je, naime, između 15 i 64 godine 57,9 posto, dok je samo 47 posto zaposlenih žena u istoj dobnoj skupini radno sposobnih. Hrvatski građani pak prosječno tjedno odrade 41 plaćeni radni sat i većina ih ima ugovor na neodređeno vrijeme.

Pročitajte još

U DNEVNIKU NOVE TV Gordana Buljan Flander dala neopozivu ostavku na mjesto ravnateljice Poliklinike

Dulist

PAVELA NAKON OSVAJANJA HRVATSKE VELIKE NAGRADE SIGURNOSTI Ovo je kruna karijere!

Dulist

DR. SINIŠA CAR NAPUSTIO JE NAJZELENIJI OTOK Mljet je unio mir u moj život

Maria Prkut

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija