Kultura

PUTOSITNICE UTORKOM ‘Bajkalsko jezero i sibirske tajge’ prof. dr. Nenada Jasprice

PUTOSITNICE UTORKOM 'Bajkalsko jezero i sibirske tajge' prof. dr. Nenada Jasprice
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nenad Jasprica održat će putopisno predavanje ‘Bajkalsko jezero i sibirske tajge’ iz ciklusa ‘Putositnice utorkom’ u utorak, 14. studenoga, u Čitaonici Narodne knjižnice Grad s početkom u 19 sati.

Znanstvenim razlozima potaknut, Jasprica se našao na obalama Bajkalskog jezera, najstarijega i najdubljega jezera na Zemlji, danas atraktivnog turističkog odredišta. U svom, široj publici namijenjenom predavanju, predstavit će povijest, floru i faunu ovog mjesta svjetskog naslijeđa UNESCO-a od 1997. godine s nekoliko nacionalnih parkova i prirodnih rezervata kao i o prijetnjama sve izglednijeg onečišćenja. Predavanje je dio programa obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige.

Prof. dr. Nenad Jasprica, biolog-botaničar, trenutno obavlja dužnost ravnatelja Instituta za more i priobalje Sveučilišta u Dubrovniku. Objavio je preko 200 znanstvenih, stručnih i popularnih radova. Opisao je za znanost nekoliko do sada nepoznatih tipova vegetacije u Sredozemlju. Član je Znanstvenog vijeća za prirodoznanstvena istraživanja Jadrana HAZU. Urednik je znanstvenog časopisa Acta Botanica Croatica. Mentorirao je izradbu četiri
doktorske disertacije. Član je nekoliko međunarodnih i domaćih strukovnih udruga i asocijacija. Dobitnik je nagrada za popularizaciju znanosti.

Pročitajte još

[FOTO] OTVORENA IZLOŽBA ‘SLIKA KOJA GOVORI’ Pogledajte razvoj talijanskih brendova

Dulist

ART STEAM Matematika kao inspiracija likovne radionice u UGD-u

Dulist

ZBOR BLASIUS NASTUPA U METKOVIĆU Slavlje se nastavlja!

Dulist