Koronavirus u Hrvatskoj

PUNKT SVE ‘PROGUTAO’ U Gospinom polju danas ukupno cijepljeno oko 1400 ljudi

cijepljenje gospino polje 8

Punkt sve ‘progutao’. 750 osoba od 15 do 18:30 sati na danu ‘otvorenih vrata’ za prvu dozu cjepiva. Danas ukupno, cca 1400. Nije da se hvalimo, ali – ima li ko bolji? – napisali su na Facebook stranici Doma zdravlja Dubrovnik pohvalivši se rezultatom današnje akcije cijepljenja koja se odvila u Gospinom polju.

– Sve pohvale Domu zdravlja Dubrovnik i svim službama uključenima u organizaciju punkta za cijepljenje u Gospinom polju! Hvala i svima onima koji su se odlučili cijepiti. Jedino cijepljenjem možemo smanjiti mogućnost zaraze te istovremeno zaštititi ne samo svoje zdravlje nego i zdravlje svojih najbližih. Zato je cijepiti se IN – poručio je gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković.

Podsjetimo, mnoštvo Dubrovčana odazvalo se u petak u Športskoj dvorani u Gospinom polju javnom pozivu za ci­jepljenje protiv kor­onavirusa bez najave kojeg je uputio Stožer civilne zašti­te Dubrovačko-neretv­anske županije.

– Cijepljenje bez najave iskorak je ka što širem procjepljenju. Zahvaljujem našim zdravstvenim djelatnicima. Iznimno je bitno cijepiti se jer je to jedini pravi način zaštite od pandemije. Proteklih dana zabilježili smo neodgovorno ponašanje sugrađana zbog čega smo imali porast zaraženih što je neprihvatljivo. Pozivam sve da se pridržavaju mjera te da se procjepe jer ćemo jedino tako zaštiti svoje i tuđe zdravlje te omogućiti gospodarstvu da funkcionira, odnosno turističkoj sezoni koja nam itekako treba. Ne možemo ponoviti prošlogodišnji pad turizma kojeg bez pomoći države ne bi preživjeli. Imamo rješenje, koristimo ga – poručio je Nikola Dobroslavić, župan dubrovačko-neretvanski.

Do sad je u županiji utrošeno oko 80 tisuća doza različitih cjepiva, otkrio je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo DNŽ Mato Lakić i dodao kako je od toga cijepljeno oko 43 posto odrasle populacije prvom dozom, dok je potpuno cijepljeno oko 36 posto.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist