DuList IN

Prvi kadrovi sa snimanja novog spota Embassy 516

Prvi kadrovi sa snimanja novog spota Embassy 516

Dubrovački band „Embassy 516“ je započeo snimanje video spota za drugi službeni singl s albuma „Surveillance Of The Environment“ (Geenger Records).

Riječ je o spotu za pjesmu „The Bees, The Beasts, The Nightmare Train“, koja je produkcijski ostvarena sa stalnim suradnicima Zlatkom Tomićem (snimanje, montaža) i Marom Bošnjakom (fotografije, kadriranje). Tehnički asistenti su bili Mario Kordić i Stela Trojanović.

Band je nakon Kazališta Marina Držića (lokacija za prvi video singl „Souverain Bien“), ponovno naišao na razumijevanje od strane sugrađana i institucija, te je ovom prilikom kao poligon za snimanje dobiven cjelokupni unutarnji prostor kampusa Sveučilišta u Dubrovniku.

Žarko Dragojević je u ime banda i produkcijskog tima pojasnio detalje ideje i same radnje:

„Pjesma je u tekstualnom konteksu smještena u srednjoškolsko razdoblje, te predstavlja svojevrsno stanje osamljenosti i apatičnosti; tako je ovaj bijeli prostor bio itekako dobra platforma za snimanje hladnih kadrova s mnoštvom zanimljivih detalja. Također, poigrali smo se futurizmom i idejom post – apokalipse, na što smo u centar radnje pozicionirali horor figuru koja vizualno povezuje svojevrsni totalitarizam i steam punk. Posebno bi se željeli zahvaliti na razumijevanju čelnih ljudi Sveučilišta u Dubrovniku, te izraziti divljenje prema predivnom izgledu novog kampusa. Ovo je prostor koji svakako zaslužuje biti ispunjen nasmijanim licima i zadovoljnim studentima, a ne mračnim 'kontaminiranim' figurama u koje su se ovog puta članovi Embassy 516 pretvorili za potrebe snimanja video spota!“

Daljnji produkcijski zahvati i montaža tek slijede, a datum premijere na regionalnom kanalu MTV Adria će biti naknadno potvrđen. Embassy 516 dotad sele na sjever, gdje će već 4. listopada održati koncert u poznatom zagrebačkom klubu Močvara.

Pročitajte još

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist