Sport

PRVENSTVO HRVATSKE U PLIVANJU PK Jug iz Zagreba se vratio s 32 medalje!

PRVENSTVO HRVATSKE U PLIVANJU PK Jug iz Zagreba se vratio s 32 medalje!

Junior Plivačkog kluba Jug Mario Šurković seniorski je prvak Hrvatske! Šurković je do seniorskog zlata došao u kategoriji 200 metara mješovito s vremenom 2:06.74 na Prvenstvu Hrvatske u 50-metarskom bazenu, koje se od 7. do 9. kolovoza održalo u Zagrebu. Ostavio je iza sebe Luku Kmetića iz Mladosti i Darija Rukavinu iz Dubrave. Zlata je Šurković uzeo i u mlađim seniorima i juniorima. U disciplini 50 slobodno bio je srebreni u juniorskoj te brončani u seniorskoj i mlađe seniorskoj kategoriji. U disciplini 100 slobodno osvojio je tri bronce – u seniorskoj, mlađe seniorskoj i juniorskoj kategoroji. Osim osvojenih devet medalja, svakako treba istaknuti, navode iz njegovog kluba, izvrstan rezultat kojeg je Mario ostvario plivajući kao prva izmjena štafete 4×100 slobodno. Dionicu 100 slobodno isplivao je za 50.81 što je 786 Fina bodova.

No, nije ovo jedini uspjeh Jugovih plivača na otvorenom bazenu na Savi. Inače, dubrovački klub predstavljalo je 15 natjecatelja koji su prethodno izborili norme. Ukupno su osvojili čak 32 medalje od kojih su pet zlatnih, 12 srebrenih i 15 brončanih.

-Dvoje naših plivača pojedinačni su prvaci Hrvatske, čak pet ih je osvajalo pojedinačne medalje. Na postolju su ukupno četiri puta bile muške juniorske štafete, a dva puta muške kadetske štafete. U ukupnom poretku klubova temeljenom na zbroju malih bodova muška ekipa plasirala se na visoko treće mjesto u konkurenciji 33 kluba, dok su ženske zauzele 14. mjesto u konkurenciji 33 kluba – navode iz Plivačkog kluba Jug.
Specifičnost ovogodišnjeg prvenstva Hrvatske je da se nisu plivale kvalifikacijske i finalne utrke, već direktno finalne trke za ukupni poredak.

Osim Šurkovića, prvak Hrvatske je i kadet Vlaho Nenadić. Prvi put se okrunio ovom titulom i to odmah dva puta! Vlaho je, naime, pojedinačno bio zlatni u konkurenciji kadeta u disciplinama 100 i 200 leđno, a osim toga osvojio je srebro u disciplini 100 slobodno te broncu na 200 slobodno. Izvrstan nastup u disciplini 200 leđno donio mu je i srebro u mlađe juniorskoj konkurenciji. Kad se sve zbroji Vlaho je nastup na ljetnom PH zaključio s ukupno pet medalja.

Junior Michel Brassard osvojio je ukupno šest pojedinačnih medalja od kojih tri srebra i tri bronce. Srebreni je bio u disciplini 1500 slobodno u kategorijama seniora, mlađih seniora i juniora, dok je brončani bio u disciplini 800 slobodno također i kategorijama seniora, mlađih seniora i juniora.
Kadet Roko Zvone osvojio je svoje prve medalje na Prvenstvu Hrvatske i to odmah pojedinačne tri. Kadetski viceprvak Hrvatske postao je u disciplini 200 delfin, a u disciplinama 100 delfin i 100 leđno bio je brončani. Junior Đivo Damić osvojio je svoje prve medalje na prvenstvima Hrvatske. Okitio se s tri brončane medalje u disciplini 1500 slobodno u kategorijama seniora, mlađih seniora i juniora.

Muška juniorska štafeta 4×100 slobodno u sastavu Mario Šurković, Marko Baletin, Đivo Damić, Michel Brassard osvojila je dva srebra – u seniorskoj i juniorskoj kategoriji. Muška juniorska štafeta 4×200 slobodno u istom sastavu osvojila je srebro u juniorskoj i broncu u seniorskoj kategoriji. Muška kadetska štafeta 4×100 slobodno u sastavu Roko Zvone, Marko Vuletić, Vlaho Nenadić i Maroje Lukić osvojila je kadetsko srebro, a medalju istog sjaja osvojila je ista ekipa u štafeti 4×100 mješovito.
Mlađi senior Đivo Matović bio je četvrtoplasirani u disciplini 1500 slobodno u kategorijama seniora i mlađih seniora. Plasmane među deset ostvarili su i Marko Baletin (5.), Juraj Barčot (7.), Rafaela Škrabo (8.), Tonka Bušković (8.), Antonia Šurković (10.) i ženska juniorska štafeta 4×100 slobodno (8.)

Pod vodstvom trenera Frane Ćirka u Zagrebu su nastupili Đivo Matović, Đivo Damić, Michel Brassard, Mario Šurković, Marko Baletin, Juraj Barčot, Vlaho Nenadić, Roko Zvone a pod vodstvom trenera Andreja Drobca Katarina Matović, Katarina Nenadić, Rafaela Škrabo, Antonia Šurković, Tonka Bušković, Marko Vuletić i Maroje Lukić.
-Čestitke svim našim natjecateljima na ostvarenim rezultatima i velikom broju osvojenih medalja! Sad na zasluženi odmor i punjenje baterija, a onda krećemo u novu sezonu i u nove pobjede – poručuju iz Plivačkog kluba Jug.

Izvor: PK Jug

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist