Sport

PRVENSTVO HRVATSKE U JUDU Konavle imaju dvije državne prvakinje

PRVENSTVO HRVATSKE U JUDU Konavle imaju dvije državne prvakinje

Judo kadetkinje i kadeti vratili su se konačno na tatami, a svakako treba napomenuti kako zbog pandemije još od rujna 2020. godine nije održano niti jedno prvanstvo Hrvatske. U Sutinskim vrelima okupilo se tako proteklog vikenda 128 kadeta i 68 kadetkinja iz 38 hrvatskih klubova. Među njima bili su i klubovi s dubrovačkog područja.

Iz Judo kluba Dubrovnik 1966 pohvalili su se prvim nastupom kadeta nakon gotovo 18 mjeseci.

-Svi su pokazali jako dobru izvedbu, a njihovi nastupi imaju još veću vrijednost kada znamo da još od studenog prošle godine nisu odradili niti jedan trening u judo dvorani. Ni kiša, ni bura ih nisu spriječili da se spreme i s 12 predstavnika budu druga najbrojnija ekipa na Prvenstvu Hrvatske – navode iz ovog dubrovačkog judo kluba.

Medalje su za JK Dubrovnik 1966 osvojila tri natjecatelja. U kategoriji -50 kg srebro je osvojio Marko Prkačin, a u istoj kategoriji brončani je bio Marin Grilec iz JK Dubrovnik. Srebro je za JK Dubrovnik 1966 u kategoriji -52 kg osvojila i Šejla Škaljić, dok je njen kolega iz kluba, Ivan Hezonja, bio treći u kategorji +90 kg.

Odlučni su bili i Konavljani koji su na prvenstvu nastupili s pet judoka. Dora Obradović u kategoriji do 40 kg nije imala konkurenciju pa joj je pripalo prvo mjesto. Petra Đurković je osvojila zlattnu medalju u kategoriji do 44 kg, a Ana Schmuch u kategoriji do 44 kg može se pohvaliti srebrom. Sedmo je mjesto u konkurenciji do 52 kg pripalo Jeleni Smuch, kao i Franu Obradoviću u kategoriji do 55 kg.

Od 38 klubova, JK Konavle – Cavtat je u ukupnom poretku klubova osvojio 4. mjesto, a u konkurenciji kadetkinja osvojili su pehar za 3. mjesto. Mladi konavoski borci su nastupali pod vodstvom trenera Matka Klarića, a pratio ih je i tajnik kluba Niko Đurković.

-Čestitam svima od srca, a najviše našim državnim prvakinjama i viceprvakinji! – poručio je konavoski načelnik Božo Lasić.

U Kategoriji -90 kg peto mjesto pripalo je Luki Ivankoviću iz Mokošice.

Najuspješniji klubovi na ovom su natjecanju ukupno bili JK Lika Zagreb (37 bodova), JK Pujanke Split (36 bodova) i JK Zagreb (26 bodova), dok su u ženskoj konkurenciji najbolji JK Pujanke Split (30 bodova), JK Zagreb (21 bod) i JK Konavle Cavtat (15.5 bodova) te u muškoj konkurenciji JK Lika Zagreb (29 bodova), JK Kaštela (24 boda) i JK Osijek (16 bodova). Najviše zlata osvojili su judaši JK Kaštela: Luka Zorotović (do 73 kg), Bruno Rozga (do 81 kg) i Petar Radačić (iznad 90 kg). Po dva zlata su osvojili JK Lika Zagreb (David Šega, do 50 kg i Marin Šumera, do 90 kg), JK Osijek (Luka Katić, do 55 kg i Ivan Katić, do 60 kg) i JK Zagreb (Ines Filipović, do 63 kg i Lorena Perković, iznad 70 kg).

Foto: Judo klub Dubrovnik 1966.

Pročitajte još

Jugaši u finalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist