Sport

PRVENSTVO HRVATSKE Četiri medalje za župske judoke

PRVENSTVO HRVATSKE Četiri medalje za župske judoke

Osam natjecatelja JK Župa dubrovačka predvođenih trenerom Ivanom Oberanom nastupilo na Prvenstvu Hrvatske u uzrastu U23 i U16, a koje se dana 15. listopada 2016. godine održalo u sportskoj dvorani Sutinska vrela u Podsusedu u Zagrebu.

Na prvenstvu je nastupilo 355 natjecatelja iz čak 49 domaćih klubova. Za sjajne vijesti s Prvenstva Hrvatske pobrinulo se čak 4 naših natjecatelja.

Lena Galjuf u kategoriji -70 kg u uzrastu mlađih kadetkinja postala je prvakinjom države. Imala je 3 borbe u kojima je dominirala i zasluženo osvojila naslov. Najprije je pobijedila Lauru Blažević, zatim Ivanu Zorotović pa u finalu Miu Prelec. Ovim rezultatom Lena Galjuf je ostvarila najbolji plasman od naših natjecatelja te je ostvarila najveći uspjeh u dosadašnjoj sportskoj karijeri.

Dragan Oberan u kategoriji -55 kg u uzrastu mlađih kadeta postao je viceprvakinjom države. Imao je ukupno 5 borbi, a izgubio je tek u posljednjoj borbi. Najprije je pobijedio Grgu Penića, zatim Vita Brebrića pa Svena Rožića i na kraju Domagoja Hlapčića. U finalu je tek izgubio od Gabrijela Duvnjaka. Ovo mu je prva državna medalja i njegov dosadašnji najznačajniji rezultat.

Peri Adrian Puljić u kategoriji -66 kg u uzrastu mlađih seniora također je osvojio svoju prvu državnu medalju – broncu. Imao je ukupno 4 borbe (3 pobjede i 1 poraz), a borbu za III. mjesto je vrlo dobro odradio i zasluženo pobijedio Davida Novkovića.

Iva Oberan, aktualna kadetska prvakinja i osvajačica europskih medalja, u kategoriji -57 kg u uzrastu mlađih seniorki osvojila je još jednu državnu medalju – broncu. Imala je ukupno 3 borbe (2 pobjede i 1 poraz). Jedini poraz doživjela je od svoje starije kolegice iz reprezentacije Tihee Topolovec.

Za JK Župa dubrovačka još su nastupili Nika Viđen, Zvonimir Vučićević, Blago Krtalić i Petrunjela Pavić kojima je ovog puta nedostajalo malo više sportske sreće.

Pročitajte još

DRUGI DAN MITINGA Još tri medalje za PK Jug!

Dulist

OLMISSUM SLAVIO Square nije uspio izboriti majstoricu polufinala

Dulist

PRVI DAN ‘SWIM WARSA’ Šest medalja za Plivački klub Jug!

Dulist