Sport

PRVA HRVATSKA LIGA Ragusa pobjedom osigurala šesto mjesto na tablici

PRVA HRVATSKA LIGA Ragusa pobjedom osigurala šesto mjesto na tablici

Košarkašice Raguse su u zadnjem kolu na domaćem terenu pobijedile Mursu iz Osijeka i time osigurale šest mjesto na tablici.

Odlično otvaranje utakmice gdje je Ragusa povela 11:4 nakon samo 3 minute, ali ne iskorištava dobro prednost te omogućuje gošćama preokret i završetak četvrtine 16:21. U drugoj četvrtini Osijek povećava razliku na osam koševa te se na poluvrijeme odlazi rezultatom 32:40.

Drugo poluvrijeme, druga priča.Ragusa se budi i preuzima utakmicu u svoje ruke te postupno smanjuje zaostatak i traži priključak sve do 4 sekunde prije kraja treće četvrtine kada Haklička pogađa šut za 2 poena i dovodi Ragusu u vodstvo od +1. Zadnja četvrtina igrala se koš za košem, ali zadnje dvije minute Ragusa pojačava agresivnost u obrani, ne dopušta gošćama niti jedan koš i završava utakmicu +7 u svoju korist. Krajnji rezultat bio je 74:67 (16:21, 16-19, 20:11, 22:16).

Najefikasnija s valorizacijom 19 bila je Romana Stojanović, uz to je postigla double-double učinak (10k+11sk+4ass). Najviše poena postigla je Marija Pocrnjić (15), Mihaela Pavlović ubacila je 12 (+7sk), Ana Haklička dodala je 12 (+5sk+4ass), Živana Janković i Karla Kalajžić po 9, uz to Janković je imala 7, a Kalajžić 4 asistencije. Katarina Zarač postigla je 6 koševa, a u sastavu su još bile i Ani Putica, Paula Mojaš, Ella Majstorović, Darija Tomović i Tea Ivanišević. Kod gošći najefikasnija bila je Ksenija Šarlija s postignutih 18 koševa (+6sk).

Bez obzira što je regularni dio sezone gotov, već sljedeći vikend Ragusa ima novi izazov, a to je final four Kupa Ružice Meglaj-Rimac koji će se održati u Puli. Polufinalni parovi su Medveščak-Ragusa i Pula-Šibenik.
-Želimo puno sreće našim djevojkama koje će plasman u finale pokušati izboriti pobjedom protiv aktualnih braniteljica naslova – poručuju iz kluba.

Izvor: Facebook/ŽKK Ragusa Dubrovnik

Pročitajte još

DRUGI DAN MITINGA Još tri medalje za PK Jug!

Dulist

OLMISSUM SLAVIO Square nije uspio izboriti majstoricu polufinala

Dulist

PRVI DAN ‘SWIM WARSA’ Šest medalja za Plivački klub Jug!

Dulist