Aktualno

PROVJERILI SMO CIJENE Tijekom zime Trade Air povezivat će Dubrovnik sa Splitom i Rijekom

Niskobuđetni avio prijevoznik Trade Air tijekom zime povezivat će Dubrovnik sa Splitom i Rijekom. Cijena jednosmjerne karte je od 357 do 582 kune, a letovi, kako je vidljivo na službenoj stranici tvrtke, još nisu dostupni.

Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture nije raspisalo natječaj za novi PSO program već je sa dva domaća avioprijevoznika – Croatia Airlinesom i Trade Airom, potpisala aneks starog ugovora po kojem će ove kompanije prometovati u nadolazećem zimskom redu letenja, piše Croatian Aviation.

Trade Air će tako nastaviti prometovati na sljedećim linijama od 26. listopada: Osijek – Zagreb – Osijek, 6 puta tjedno, dva leta ponedjeljkom, srijedom i petkom, Osijek – Pula – Split – Pula – Osijek, 2 puta tjedno, ponedjeljkom i petkom, Osijek – Rijeka – Osijek, 2 puta tjedno, utorkom i četvrtkom, Rijeka – Split – Dubrovnik – Split – Rijeka, 2 puta tjedno, utorkom i četvrtkom.

Ostaje nejasno što je sa natječajem za novi PSO ugovor koji bi zapravo trebao biti raspisan sada kako bi se ispoštovali svi rokovi i kako bi isti išao u primjenu s prvim danom ljetnog reda letenja iduće godine.

Podsjećamo, odlukom Vlade RH iz svibnja ove godine odlučeno je da će u novom PSO natječaju prijevoznici biti obavezni prometovati na gotovo istim linijama kao i do sada, uz iznimku ukidanja linije Osijek – Rijeka – Osijek te uvođenja linije Osijek – Zadar – Osijek te Rijeka – Zadar – Rijeka. Ostali detalji (poput minimalnog kapaciteta na linijama te broju tjednih letova), propisuju se u natječaju koji, kao što smo ranije spomenuli, još uvijek nije objavljen.

Pozitivna vijest je to da je nadležno Ministarstvo sklopilo aneks ugovora s Trade Airom i Croatia Airlinesom čime će domaće linije nastaviti prometovati i u zimskim mjesecima, sve do kraja ožujka sljedeće godine.

Trade Air će tako nastaviti redovno prometovati prema Zagrebu, Osijeku, Rijeci, Puli, Splitu i Dubrovniku i u zimskim mjesecima, sve do proljeća sljedeće godine, čime se putnicima omogućuju point to point letovi, kao i mogućnost konekcija na međunarodnu mrežu Croatia Airlinesa iz Splita i Zagreba.

Pročitajte još

OD POČETKA GODINE Primorski privatni smještaj na 65 posto noćenja iz 2019.

Dulist

NA DANAŠNJI DAN Prije 26 godina u Velikom Zatonu izgubljena su tri mlada života

Dulist

ŠTO BI DUM MARIN REKO? Za sreću uštini Držića za nos

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija