Aktualno

PROVJERILI SMO CIJENE Tijekom zime Trade Air povezivat će Dubrovnik sa Splitom i Rijekom

Niskobuđetni avio prijevoznik Trade Air tijekom zime povezivat će Dubrovnik sa Splitom i Rijekom. Cijena jednosmjerne karte je od 357 do 582 kune, a letovi, kako je vidljivo na službenoj stranici tvrtke, još nisu dostupni.

Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture nije raspisalo natječaj za novi PSO program već je sa dva domaća avioprijevoznika – Croatia Airlinesom i Trade Airom, potpisala aneks starog ugovora po kojem će ove kompanije prometovati u nadolazećem zimskom redu letenja, piše Croatian Aviation.

Trade Air će tako nastaviti prometovati na sljedećim linijama od 26. listopada: Osijek – Zagreb – Osijek, 6 puta tjedno, dva leta ponedjeljkom, srijedom i petkom, Osijek – Pula – Split – Pula – Osijek, 2 puta tjedno, ponedjeljkom i petkom, Osijek – Rijeka – Osijek, 2 puta tjedno, utorkom i četvrtkom, Rijeka – Split – Dubrovnik – Split – Rijeka, 2 puta tjedno, utorkom i četvrtkom.

Ostaje nejasno što je sa natječajem za novi PSO ugovor koji bi zapravo trebao biti raspisan sada kako bi se ispoštovali svi rokovi i kako bi isti išao u primjenu s prvim danom ljetnog reda letenja iduće godine.

Podsjećamo, odlukom Vlade RH iz svibnja ove godine odlučeno je da će u novom PSO natječaju prijevoznici biti obavezni prometovati na gotovo istim linijama kao i do sada, uz iznimku ukidanja linije Osijek – Rijeka – Osijek te uvođenja linije Osijek – Zadar – Osijek te Rijeka – Zadar – Rijeka. Ostali detalji (poput minimalnog kapaciteta na linijama te broju tjednih letova), propisuju se u natječaju koji, kao što smo ranije spomenuli, još uvijek nije objavljen.

Pozitivna vijest je to da je nadležno Ministarstvo sklopilo aneks ugovora s Trade Airom i Croatia Airlinesom čime će domaće linije nastaviti prometovati i u zimskim mjesecima, sve do kraja ožujka sljedeće godine.

Trade Air će tako nastaviti redovno prometovati prema Zagrebu, Osijeku, Rijeci, Puli, Splitu i Dubrovniku i u zimskim mjesecima, sve do proljeća sljedeće godine, čime se putnicima omogućuju point to point letovi, kao i mogućnost konekcija na međunarodnu mrežu Croatia Airlinesa iz Splita i Zagreba.

Pročitajte još

GRADSKE ULIČNE IGRE Oni su najbolji u basketu i nogotenisu

Dulist

Biskup Glasnović prvi put predmolio pobožnost križnog puta na Srđu

Dulist

Dođi i ti na dobrovoljno darivanje krvi, spasi nečiji život!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija