Aktualno

PROSLAVA KRSNE SLAVE Svečani prijem paroha Perišića

PROSLAVA KRSNE SLAVE Svečani prijem paroha Perišića

Povodom proslave Krsne slave Saborne crkve Svetog Blagovještenja u četvrtak je paroh dubrovački Vladan Perišić održao svečani prijem u središtu Srpske pravoslavne crkvene općine.

Svečanom prijemu kojem su domaćini bili paroh Perišić i predsjednik Crkvene Općine Dubrovnik Stevo Marić nazočili su vladika Grigorije, imam Salkan Herić, dubrovački gradonačelnik Mato Franković sa zamjenicom Jelkom Tepšić, zamjenica župana Žaklina Marević, svećenici i đakoni parohije te predstavnici Katoličke crkve i akademske zajednice.

Paroh Perišić naglasio je kako se trude obogatiti kulturnu ponudu Dubrovnika i dati svoj dodatni doprinos otvaranjem proširenog i obnovljenog muzeja Srpske pravoslavne crkve u Dubrovniku. Zahvalio se svim uzvanicima na dolasku te izrazio nadu da će i ubuduće, kao i do sada, dobro surađivati.

-Bogatstvo našeg grada je i u našim vjerskim zajednicama, međusobnom uvažavanju i poštovanju. Grad će podupirati rad i projekte vjerske zajednice, a otvaranje muzeja smatramo bitnim te će Grad i financijski sudjelovati u tom projektu – rekao je na prijemu dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

-Naši dobri odnosi kako na području Grada Dubrovnika, tako i diljem naše Dubrovačko neretvanske županije najbolji su primjer suživota, tolerancije i međusobnog uvažavanja. Upravo to je naš put, put vjernika koji slijede i poštuju Božju želju da budemo ispunjeni ljubavlju i slogom – rekla je zamjenica župana Žaklina Marević.

Pozdravne riječi uputili su i predstavnici ostalih vjerskih zajednica iz Dubrovnika.

Pročitajte još

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

POMOZIMO MALENOM ROKU Trogodišnjaku dijagnosticiran tumor na mozgu

Dulist