Kultura

Proslava Bukovčeva rođendana

Rođendan velikog hrvatskog slikara Vlaha Bukovca proslavit će se u njegovoj rodnoj kući u Cavtatu, u srijedu 4. srpnja, predavanjem o umjetnikovim češkim danima i koncertom španjolskih glazbenika.

Riječ je o Programu Plus „Epidaurus festivala“ (održanog od 9. do 19. lipnja u Cavtatu) u suradnji s Kućom Bukovac. 

Dr. Vjera Borozan svoje predavanje „Vlaho Bukovac u kontekstu češke povijesti umjetnosti“ fokusirat će na komparaciju djela Jaroslava Čermáka i Bukovca, na Bukovčev boravak u Pragu od 1903. do 1922. godine, gdje je bio profesor na Praškoj akademiji, te  na djela njegovih studenata  nastala u okolici Dubrovnika 1908. godine.

Predavanje počinje u 20 sati, a potom će u 21 sat koncert održati Luis Orden, flauta i María Esther Guzmán, gitara. Ovaj duo smatra se jednim od najistaknutijih ove vrste u Španjolskoj, a iza njih su nastupi u brojnim svjetskim koncertnim dvoranama. Bit će to, ujedno, prvi koncert klasične glazbe na adresi Bukovčeva 5, većinom uz skladbe najpoznatijeg impresionističkog skladatelja Claudea Debussyija, čija se 150. obljetnica rođenja slavi upravo ove godine.  

Ulaz na koncert i predavanje su besplatni. 

Pročitajte još

[FOTOGALERIJA] Bogati program za osamnaestu Noć muzeja u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist

Od tombole do predavanja – kako je protekla konavoska Noć muzeja?

Dulist

[FOTOGALERIJA] Vesela Noć muzeja!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija