Grad

Proračun Grada Dubrovnika za 2024. najveći dosad, gotovo 120 milijuna eura

Gradsko vijeće izglasalo je danas Proračun Grada Dubrovnika za 2024. godinu koji iznosi 119.378.803 eura i najveći je do sada, priopćili su iz Grada.

U Proračunu za 2024. nema više prihoda od prireza, no Grad neće povećati porez na dohodak čime se prosječnoj dubrovačkoj obitelji povećavaju godišnja primanja u iznosu od 680 eura.

Grad Dubrovnik će financirati i mjesečne pokazne karte učenicima osnovnih i srednjih škola za što je osigurano 160.000,00 eura, tako će se od 2024. godine u Dubrovniku 77 % naših sugrađana voziti besplatno javnim prijevozom.

Uz podršku europskih sredstava nastavlja se ciklus ulaganja u kapitalne infrastrukturne projekte poput ceste Tamarić vrijedne 4 milijuna eura, Centra za starije 6.6 milijuna eura, nove boćarske dvorane 200 tisuća eura, nove knjižnice u TUP-u vrijedne 1.4 milijuna eura i niz drugih projekta.

Više od 2 milijuna eura osigurano je za pojačano održavanje niza ulica na području Grada (Bosanka, Vojnović, Branitelja Dubrovnika….) te više od 2 milijuna eura za pojačano čišćenje javnih površina.

Kontinuitet ulaganja u objekte i poboljšanje uvjeta predškolskog i osnovno školskog odgoja i obrazovanja nastavlja se i u 2024. godini otvaranjem dva nova vrtićka objekta (Solitudo i DOC ) i projektom dogradnje OŠ Mokošica čijom realizacijom će sve škole na području Grada ući u sustav jednosmjenske nastave.

Za 48,70 % povećana su sredstva šport, a za 101 program javnih potreba u kulturi izdvojit će se 55 % više sredstava nego u prethodnoj godini. Osiguravaju se sredstva za rad dvije nove ustanove Dom Umirovljenika i Azil za životinje, a značajno povećanje ide i dubrovačkim vatrogascima čime će se dodatno poboljšati radna prava naših vatrogasaca.

Omogućiti priuštivo stanovanje mladim obiteljima prioritet je ove gradske uprave, a usvajanjem Proračuna osigurano je 900 tisuća eura za 30 dubrovačkih obitelji kojima će Grad s 30 tisuća eura pomoći pri rješavanju stambenog pitanja. Osim navedenog Grad nastavlja s provedbom mjera sufinanciranja ugradnje fotonaponskih solara za obiteljske kuće.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

MARIJA LUKŠIĆ ZA DULIST Slomljene olovke su me asocirale na prekinuto djetinjstvo. Svi su oni imali neki cilj!

Maria Prkut

Dubrovnik najsigurniji europski grad i osma najsretnija destinacija za putovanje u svijetu

Dulist