Crna kronika

Pronađen napadač na vozača Libertasa

Pronađen napadač na vozača Libertasa

Tijekom dana prekršajno je prijavljen 26-godišnjak za kojeg se osnovano sumnja da je prošlu nedjelju fizički napao vozača autobusa Libertas.

Prijava je podnesena temeljem članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, odnosno zbog izrazito drskog i nepristojnog ponašanja vrijeđajući građane i narušavajući njihov mir.

Podsjetimo, prošle nedjelje fizički je napadnut vozač Libertasovog autobusa na liniji 1B od Pila prema Mokošici. Incident se dogodio već prije samog polaska ranojutarnjeg autobusa s Pila kada se skupina muških osoba poželjela provozati autobusom, ali netko među njima (jedan ili više njih) nije želio platiti kartu.

Vozač je tada pozvao policiju koja je odmah intervenirala te su karte plaćene, ali su muškarci inzistirali na vožnji te su cijelo vrijeme vožnje do Kantafiga verbalno vrijeđali vozača.

Dolaskom na Kantafig jedan od njih fizički je napao vozača udarivši ga po licu. Tada je po drugi put pozvana policija, a muškarac se nakon događaja udaljio u nepoznatom smjeru.

– Dogodila se jedna klasična priča. Svako malo netko od nas nastrada vikendom i dobije po glavi – govori nam Marko Mišić, sindikalni povjerenik u Libertasu, naglasivši kako su vozači Libertasa ogorčeni na takva i slična ponašanja koja su postala gotovo pa njihova svakodnevnica.

– To je jedan širi problem društva. Ljuti smo jer ne možemo normalno raditi svoj posao. Iz čista mira nađemo se u problemima – rekao je Mišić, dodavši kako ljudi sebi jednostavno daju za pravo ne platiti kartu kao da je to normalna stvar.

Pročitajte još

MAJKA TEŠKO OZLIJEĐENOG MALOLJETNIKA ‘Sin mi je mislio da je gotov’

Dulist

OSUMNJIČENI GRAĐEVINARI Radovima u Novoj Mokošici poremetili statiku zgrade na susjednoj parceli

Dulist

31-GODIŠNJAK NANIO TEŠKE OZLJEDE MALOLJETNIKU Potukli se psi, a potom i njihovi vlasnici

Dulist