Kultura

Promocija novog Literata dubrovačkih pisaca

Promocija novog Literata dubrovačkih pisaca

U četvrtoj godini svog djelovanja Društvo dubrovačkih pisaca objavilo je ovih dana četvrti broj svog godišnjaka, Revije za književnost i publicistiku Literat.

Literat broj 4. nudi iznova veliki broj stilom i temom raznolikih tekstova, pjesama, proze i esejistike dubrovačkih autora, od predstavnika poznatije, starije i srednje generacije, do ponovno predstavljanja nekoliko novih mladih autora. Poseban dio Literata posvećen je sjećanjima na znana imena pisane riječi u Dubrovniku; Terezu Gović, Nikolu Ivanišina, Jozu Lovrić Jadrijeva, Nikolu B. Stražičića i Ernesta Katića.

Novi broj literata priredili su Mariela Marković, Davor Mojaš i Boris Njavro, naslovnu stranicu i ovaj put osmislila je Nora Mojaš, prijelom je učinio Nedim Meco, a tiskan je u dubrovačkoj tvrtki 'Fotostar'.

Po najavama promocija novog Literata, ujedno i predstavljanje knjige Else Lasker Schuler 'Lirika' u prijevodu i izboru Maria Kopića, koju su Du pisci objavili sredinom godine, uz ugodno druženje članova i prijatelja, te blagdansku proslavu četvrte godine postojanja ove udruge održati će se u ART Radionici Lazareti u petak, 20. prosinca.    

Pročitajte još

[FOTO] Srednjoškolci se na zabavan način upoznavali s baštinom Dubrovnika

Dulist

U SUBOTU U TEATAR! Alma Prica u sapunici ‘Španjolski komad’

Dulist

EVO ŠTO VAS ČEKA Zanimljiva gostovanja u Kazalištu Marina Držića

Dulist