Aktualno

PROGNOZA I sutra oblačno, kišovito i vjetrovito, na Sniježnici susježnica i snijeg

PROGNOZA I sutra oblačno, kišovito i vjetrovito, na Sniježnici susježnica i snijeg

Kad već nije suho, barem nije odveć hladno, napisao je u vremenskoj prognozi HRT-a Zoran Vakula. Ističe kako će tako biti i u nedjelju i u prvom dijelu novoga tjedna, do kada će se nastaviti razmjerno toplo vrijeme za početak godine, na Jadranu i razmjerno vjetrovito, uz prevladavajuće jugo i jugozapadnjak.
-Naravno, pritom i dalje promjenjivo. I dok će u sjevernijim hrvatskim krajevima kiša gdjekad i izostati, na Jadranu i područjima uz njega padat će svakodnevno, u mnogim mjestima povremeno i obilno – u nedjelju još osobito na jugu Hrvatske, a u drugom dijelu utorka i početkom srijede uzduž cijeloga Jadrana i uz njega. Pritom će u većini gorske Hrvatske vrlo vjerojatno padati i snijeg, uz stvaranje snježnog pokrivača, ponegdje moguće i debljeg, a lepršanja pahulja može biti i u nekim nizinama, uglavnom središnje Hrvatske – piše dalje Vakula.
Nakon razmjerno toplog prvog siječanjskog tjedna, sve je veća vjerojatnost da će u drugom tjednu biti osjetno hladnije, uz povremeni snijeg moguć i u nizinama, što bi mnogima moglo dodatno otežati život…
Dr. sc. Tanja Renko za nedjelju je za krajnji jug Hrvatske prognozirala prevladavajuće oblačno, kišovito i vjetrovito vrijeme. Jugo će biti jako pa i olujno u prvom dijelu dana, a past će mjestimice i više od 50 litara po četvornome metru. Na Sniježnici će padati i susnježica i snijeg. Temperatura zraka uglavnom od 9 do 13 °C.

Vrlo promjenjivo vrijeme, ističe, nastavit će se i idućih dana, na Jadranu povremeno donoseći i obilnije pljuskove te jak i olujan vjetar, posebice u utorak i srijedu. Temperatura zraka malo će se sniziti.

 

Pročitajte još

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

[FOTO] Župa Presvetog Spasitelja u Mokošici bogatija za četiri ministranta

Dulist

[FOTO/VIDEO] KAKAV UŽAS NA LAPADSKOJ OBALI Marina Frapa poplutala u fekalijama

Dulist