Sport

Proglašeni najuspješniji konavoski sportaši u 2022.!

konavle najuspjesniji sportasi

Zajednica sportova Općine Konavle dodijelila je godišnje nagrade za 2022. godinu. Ove godine dodijeljene su četiri nagrade i jedno priznanje. Načelnik Konavala Božo Lasić je ovom prilikom naglasio kako Konavle sa svojih osam tisuća stanovnika imaju jako široki spektar sportaša u različitim sportovima koji postižu vrhunske rezultate.
-Općina će vas i dalje pratiti. Jednoglasno smo donijeli proračun za 2023. godinu, a obećavam vam kako sredstava za sport neće faliti. Svim ekipama koji skrbe o djeci i mlađima neće faliti novca, sve što treba osigurati ćemo kroz rebalanse. Ovim malo starijima ćemo isto pomoći koliko budemo mogli – rekao je načelnik Lasić te još jednom čestitao svim dobitnicima na njihovim rezultatima kroz 2022. godinu.
Najuspiješnija sportska ekipa u 2022. godini je Vaterpolski klub Cavtat koji je u ovoj godini osvojio sve što se osvojiti može u kategoriji Nade i to: 1. mjesto na prvenstvu Hrvatske,1. mjesto na kupu Hrvatske, 1. mjesto na turniru “Lino” u Mlinima, 1. mjesto na turniru “Cavtat” u Cavtatu te 2. mjesto “Olimpijske Nade” te isto tako u kategoriji mlađe Nade osvojile su 1 mjesto na kupu Hrvatske.

Najuspješnija perspektivna sportašica je Nika Katušić. Nika ima 12 godina, nositeljica je narančasto-zelenog KYU pojasa, judo trenira 7 godina i ide u VII. Razred Osnovne škole Cavtat.bNika je osvojila zlatnu medalju na prvenstvu Hrvatske za djecu u Zagrebu i postala prvakinja Hrvatske u kategoriji – 32 kg, a od ostalih rezultata u 2022. godine treba istaknuti prvo mjesto na Kupu Mokošice, na Svetom Vlahu, u Tivtu, Memorijalu Matee Knego i Otvorenom prvenstvu Dubrovačko-neretvanske županije.

Najuspješnija seniorska sportašica u 2022. godini je Petra Đurković. Petra ima 17 godina nositeljica je smeđeg KYU pojasa, judo trenira već 11 godina i ide u III. razred opće gimnazije Dubrovnik. Tijekom 2022. godine Petra je osvojila broncu na seniorskom prvenstvu Republike Hrvatske kao i broncu na juniorskom prvenstvu Republike Hrvatske u kategoriji do 48 kg u Zagrebu, a od ostalih rezultata u 2022. godini treba istaknuti prvo mjesto na Kaštela Openu, dva prva mjesta u Tivtu (u kategoriji juniora i kadeta). Dosadašnji Petrini najveći uspjesi su da je bila prvakinja Hrvatske u juniorima 2020. godine i kadetima 2021. godine te prva na prvenstvu osnovnih škola RH 2019. godine.

Najuspješnija sportašica mlađih dobnih kategorija je Ana Schmuch. Ana ima 15 godina nositeljica je plavog KYU pojasa, judo trenira 9 godina i ide u I. razred Turističke škole. Ana je ove godine osvojila 3 srebra na državnim prvenstvima RH i postala mlađekadetska, kadetska i juniorska viceprvakinja Republike Hrvatske u kategoriji – 44 kg, a od ostalih rezultata u 2022. godini treba istaknuti prvo mjesto na Kaštela Openu i Otvorenom prvenstvu Dubrovačko-neretvanske županije. Anini dosadašnji najveći uspjesi su da je bila prvakinja Hrvatske za mlađe kadete 2021. godine i kadetska viceprvakinja 2021. godine.

Na ovogodišnjoj svečanosti Priznanje Zajednice dobilo je Streljačko društvo Konavle i to za izniman uspjeh na prvenstvu Dubrovačko neretvanske županije u streljačkim disciplinama. Lovački Savez Dubrovačko-Neretvanske županije organizirao je prvenstvo Županije u 3 discipline: lovački trap, parkur i karabin. Ekipno 1. mjesto osvojili su strijelci Streljačkog društva Konavle u sastavu: Toni Astić, Perica Miljas i Stipe Šabić. U pojedinačnom konkurenciji Perica Miljas je osvojio 2. mjesto, Toni Astić 4 mjesto, Stipe Šabić 5. mjesto. Nastupilo je 25 strijelaca iz 6 streljačkih klubova.

Ovom dodjelom nagrada Zajednica sportova Općine Konavle obilježila je i deset godina djelovanja.
Danas u Zajednici djeluje 27 aktivnih klubova različitih sportskih grana od nogometa, vaterpola, juda, stolnog tenisa, malog nogometa, boćanja, jedriličarstva i drugih. U ovih deset godina Zajednica je sudjelovala na različitim natječajima koji su rezultirali nabavkom razne sportske opreme, a u suradnji s Općinom Konavle provela je projekt ‘Podignimo letvicu visoko’, čija je vrijednost bila 1,5 milijuna kuna. Cilj Zajednice je povećati broj djece i mladih na bavljenje sportom kao osnovnom granom za zdrav život kako djece i mladih tako i one malo starije.

Pročitajte još

Na tjednom parskom turniru bridža najbolji su Majstorović i Zvrko!

Dulist

Barakude će u petak odigrati posljednju prijateljsku utakmicu uoči Pariza!

Dulist

Dva naslova prvaka za Nenadića, popodne u finalu i Šurkovići!

Dulist