Vaše vijesti

PROČITAJTE Zbog čega je naš sugrađanin pohvalio osoblje Opće bolnice

Dubrovačka bolnica

Poznati kuhar Božo Lučić iz Cavtata uputio je otvoreno pismo pohvale timu liječnika i osoblja Pulmološkog odjela Opće bolnice Dubrovnik. Prenosimo ga u cijelosti.

Gdje god se voli umjetnost liječenja, tu se u isto vrijeme voli i humanost. (Hipokrat)

U moru ‘crnih’ vijesti, korupcije, kriminala, bankrota, propasti koje nas okružuju u svim medijima, dobre vijesti čak i ne primjećujemo. Pohvale i glorificiranje pojedinih ljudi i timova kao da je iščezlo iz svakodnevice. Je li moguće da nemamo ljude koji su postigli nešto svojim zaslugama, ljude koji su postigli nešto svojim marljivim radom i neospornim znanjem?

Imamo mi gospodo veliki broj takvih samozatajnih i sposobnih, samo što nisu zanimljivi medijima. Medijima su zanimljivi oni koji kradu, koji su pod istragom, koji prave ekscese i ispade i koji primaju mito ili reketare. Stanite malo zaboga, u mom slučaju istina, rad, red i samoprijegor, profesionalnost i ljudski odnos imaju prednost. Da ne duljim, evo o čemu se radi;

Prije 15 dana sam preko Hitne pomoći primljen na Pulmološki odjel Opće bolnice u Dubrovniku, u veoma teškom, čak i kritičnom stanju, u polusvijesti zbog gušenja i opstrukcije pluća. Čuo sam i od ranije puno lijepih riječi za tim liječnika sa pulmologije u što sam se ovom prilikom i sam mogao uvjeriti. Ovo nisu isprazne tlapnje nego svjedočenje pacijenta koji se ‘uživo’ uvjerio u sve pozitivno što sam od ranije čuo.

Osoblje Pulmološkoga odjela na čelu sa doktorom mr. sc. Žarkom Vrbica, mojom liječnicom dr. Ivanom Dujmović, glavnom sestrom Radmilom i ostalima iz tima liječnika i sestara-bolje reći pčela radilica, je vrhunski i uigrani tim koji ljudskim i profesionalnim radom i pristupom radu budi neospornu nadu i vjeru i kod veoma teških pacijenata.

Ljudskost, ozbiljnost rada, tretman bolesnika je nešto na čemu bi mnogi trebali učiti, jer ovdje na rečenom odjelu je čovjek uvijek čovjek, poštivanje osobnosti i ljudski odnos prema pacijentu su rijetko viđeni (uz dužnu ispriku ostalim odjelima jer tamo nisam bio). Ovdje je Hipokrat stalno nastanjen u duši, radu i stručnosti cijelog osoblja.

Još jednom hvala Vam dobri liječnici i drage sestre, hvala Vam u ime obitelji Lučić i moje osobno ime. Uvijek i svugdje ću svjedočiti o Vašem radu, znanju, ljudskosti i brizi za bolesnika.

Božo Lučić, Cavtat

Na znanje:
Uprava – Ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Jerko Ferri Certić
Građanstvu preko Portala
Ministru zdravlja Siniši Varga
Zamjeniku Ministra zdravlja, Prim. mr. sc. Marijanu Cesarik
Dr. Velibor Drakulić, glavni tajnik ministarstva

Pročitajte još

[FOTO] SUGRAĐANIN UPOZORAVA Netko krade kamen na trasi stare željezničke pruge?

Dulist

PROBLEMATIČNI ZNAKOVI KRAJ DOMA ZDRAVLJA ‘Mi se snalazimo, dok stranci rade opasne greške’

Dulist

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist