DuList IN

PRIZNANJE STRUKE Marijo Curić Chef 2020. godine!

PRIZNANJE STRUKE Marijo Curić Chef 2020. godine!

Dubrovčanin Marijo Curić, executive chef Restorana 360 Dubrovnik, dobitnik je nagrade Chefa godine izbora Dobri restorani.
Inače, ovaj je izbor koncipiran tako da chefovi među sobom kandidiraju najboljeg vodeći se tehničkom superiornošću, maštovitošću i kontinuitetom da svaki tanjur bude najbliže savršenstvu.
-Iz tog razloga ne čudi da je ove godine ta čast pripala Mariju Curiću, executive chefu Restauranta 360 – navodi magazin Dobri restorani.
Inače, Curić je na poziciji executive chefa Restorana 360 Dubrovnik od 2015. godine, a u dubrovačkoj kuhinji radi od 2007., sa samo jednim prekidom od godinu dana. Njegovu bi gastronomiju, piše magazin, bilo najispravnije definirati kao tehnički vrlo moderno kuhanje na zasadama stare francuske škole.
-Dobro znam koliko je stres prisutan u kuharskoj profesiji budući da radim na poziciji executive chefa, tako da nema zamjeranja. Pogreške mogu izazvati prilično burne reakcije chefova, od zvučne (vikanje) do nešto konkretnijeg iskaza nezadovoljstva kada bi se tanjur koji nije dovoljno dobro napravljen razbijao. Ako razumijete da je za chefa svaki tanjur koji izađe iz njegove kuhinje zapravo njegovo lice, onda je jasno zašto je baš svaki pojedini tanjur bitan kao da je jedan jedini – rekao je Curić.

Pročitajte još

KRISTINA ČORAK DONOSI Tradicionalne slastice s modernim twistom

Dulist

NOVA-STARA PJESMA ATLANTIDE Uz nebeske rođendane Alana i Davora!

Ivana Mijić Vulinović

[VIDEO] Silente objavio novi singl. Sviđa li vam se?

Dulist