Županija

PRIPREME NA JUGU HRVATSKE Jesmo li spremni za izbjeglički val?

Stožer za zaštitu i spašavanje Dubrovnačko-neretvanske županije priprema se za mogući izbjeglički val koji bi prema nekim scenarijima mogao u budućnosti mogao skrenuti prema jugu Hrvatske.

Tako je održan sastanak Stožera na kojem se raspravljalo o preventivnim aktivnostima za slučaj dolaska većeg broja nezakonitih migranata na područje Županije.

Na sastanku se razgovaralo o predviđenim lokacijama te o kapacitetu za prihvat migranata. Također, razgovaralo se o medicinskoj skrbi za migrante, dostavi hrane, vode i odjeće te o mogućnostima prijevoza.

Za sad za javnost nisu poznate lokacije za prihvat migranata kao ni kapaciteti s kojima naša županija raspolaže, a kako javljaju iz Dubrovačko-neretvanske županije detalji će biti poznati već u utorak, 29. rujna kada će se održati sljedeći sastanak Stožera.

Foto: Zbrinjavanje 66 afričkih i azijskih migranata u Gruškoj luci 2012. godine

Pročitajte još

OPREZNO VOZITE Srušeno stablo u Platu napravilo ‘kaos’ na cesti

Dulist

Županijske brojke kažu: 157 je posto više dolazaka i 75 posto više noćenja nego u studenom 2021.

Dulist

POTPORE ZA RURALNI RAZVOJ dRural i DUNEA pozivaju na prijave

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija