Sport

PRIMORJE STIŽE U GRUŽ ‘Szolnoki je bio upozorenje, moramo biti hrabriji’

PRIMORJE STIŽE U GRUŽ 'Szolnoki je bio upozorenje, moramo biti hrabriji'

Prva utakmica je najvažnija, kao i svaka iduća. ‘Loptica’ je na našoj strani. Osvojiti titulu prvaka nije imperativ, ali jest najveći cilj – izjavio je trener VK Jug Croatia osiguranja Vjekoslav Kobešćak uoči prve utakmice doigravanja za prvaka Hrvatske u srijedu u 19 sati protiv Primorja EB.

-Finale će biti teško, jer je riječ o momčadi koja je osvojila dva posljednja naslova. Imaju iskustvo i pobjednički mentalitet u borbi za trofeje. Moramo ponoviti igru iz dva prijašnja ovogodišnja finala i biti na vrlo visokoj razini – dodao je Kobešćak, koji se osvrnuo i na 10:13 poraz prošle subote kod Szolnokija.

-Szolnoki je bio loša predstava i upozorenje. Ostali smo domaćinska momčad. Moramo biti jači, hrabriji i koncentriraniji – mišljenja je Kobešćak. Jugov strateg nije se htio osvrtati na glasine o lošem stanju u Primorju niti ‘lako ćemo’ razmišljanjima uoči utakmice.

-Ne opterećujem se stanjem u Primorju. Bavimo se sobom te dobrim stranama Primorja. Budemo li mislili o drugima, a ne o sebi, neće biti dobro – kazao je Kobešćak, dodavši kako je Felipe Perrone upitan za nastup.

Jugov kapetan Marko Bijač smatra kako se dvije momčadi odlično poznaju.
– Kod Primorja se sve vrti oko Radua, jednog od tri najbolja svjetska centra, koji je najveća opasnost. Uz njega, tu su šuteri Muslim, Bošković i Echenique, na koje trebamo posebno pripaziti. Moramo se koncentrirati na sebe i biti agresivniji i žešći nego u Szolnoku. Tako ćemo protivniku ostaviti manje vremena i prostora za igru – smatra Bijač.

Inače, sve utakmice doigravanja Prvenstva Hrvatske prenosit će Arenasport.

Pročitajte još

DRUGI DAN MITINGA Još tri medalje za PK Jug!

Dulist

OLMISSUM SLAVIO Square nije uspio izboriti majstoricu polufinala

Dulist

PRVI DAN ‘SWIM WARSA’ Šest medalja za Plivački klub Jug!

Dulist