Grad

PRIJEVOZNE USLUGE Što je Vlahušić dogovorio s Uberom?

PRIJEVOZNE USLUGE Što je Vlahušić dogovorio s Uberom?

Iz Grada Dubrovnika izvijestili su o sastanku gradonačelnika Andra Vlahušića s predstavnicima tvrtke Uber za Hrvatsku.

Tijekom razgovora predstavnici vodeće svjetske tvrtke za pružanje usluga prijevoza, generalni direktor Davor Tremac i njegovi suradnici iz Vlahović grupe, osnivač i direktor Natko Vlahović te viši savjetnik Damir Vucić, iskazali su zainteresiranost za dolazak u Dubrovnik, a razgovaralo se i o mogućnostima za međusobnu suradnju na više projekata.

Gradonačelnik je kazao kako su odluke koje nadziru djelatnost autotaksi prijevoza u cestovnom prometu i prijevoza za vlastite potrebe u pripremi te kako poslovanje Ubera u Dubrovniku uz hrvatske propise mora biti usklađeno s odlukama Grada Dubrovnika.

Direktor Tremac i njegovi suradnici uz standardnu uslugu cestovnog prijevoza predstavili su program UberBLACK (cestovni prijevoz vozilima više kvalitete) za koji smatraju da u Dubrovniku postoji potražnja, te dvije relativno nove usluge UberBOAT i UberHELICOPTER. Gradonačelnik je Uberovce upoznao s projektom ‘Dubrovnik Rent-a-Boat’, koji je zamišljen da građanima Dubrovnik omogući povoljno korištenje plovila, a vlasnicima stavljanje svojih brodova na tržište u vrijeme kada ih sami ne koriste.

Također ih je upoznao i s već pokrenutom gradskom uslugom ‘Dubrovački vaporet’ ponudivši im suradnju na uspostavi linijskog prijevoza u dubrovačkom akvatoriju. Podsjetimo, projekt je pokrenut prošle godine, a Grad Dubrovnik osigurava poticaje za održavanje brodskih linija koncesionarima, odnosno subvencionira prijevoz građana Dubrovnika i kupaca Du Carda.

Predstavnicima Ubera predočio je osnovne postavke programa Smart City Dubrovnik, koji za cilj ima podizanje kvalitete života građana i turista korištenjem novih tehnologija, a predstavljen je i projekt formiranja sustava od 100 električnih skutera. Grad će, istaknuo je gradonačelnik, osigurati infrastrukturu, odnosno stanice/punionice za skutere, a otvoren je za suradnju s mogućim koncesionarima.

Gradonačelnik Vlahušić se posebno pohvalno izrazio o Uberu kao primjeru moderne tehnološki orijentirane kompanije čiji je način rada temeljen na pružanju vrhunske usluge uz strogu kontrolu kvalitete i korištenje vlasništva i resursa na jedan potpuno novi način. Takav pristup, rekao je, smatra i politički važnim za promjene u Hrvatskoj i Dubrovniku, a koje se trebaju bazirati na modelu plaćanja usluga umjesto institucija.

Podsjetimo, Uber je osnovan u San Franciscu 2009 godine. Na tržište središnje i istočne Europe širi se 2014. godine. Danas je ova tvrtka zastupljena u 61 zemlji i više od 340 gradova te globalno zapošljava 5.000 ljudi. Uber svaki mjesec generira 50.000 poslova za vozače diljem svijeta. Stotine tisuća vozača i milijuni putnika koriste Uberovu platformu što rezultira desecima milijuna vožnji svaki mjesec.

Pročitajte još

Otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru nastavlja se idući tjedan

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] ‘HRVATSKA SLOBODA NIJE DOŠLA PREKO NOĆI’ 33. obljetnica osnutka Specijalne jedinice policije Grof

Dulist