Kultura

Prijavite se na glumačku radionicu ‘Tijelo, dah, misao’ s Ozrenom Grabarićem

Glumačka radionica za srednjoškolce i studente pod nazivom ‘Tijelo, dah, misao’ koju će voditi istaknuti kazališni glumac, dobitnik nagrade Orlando i profesor na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, Ozren Grabarić održavat će se u ljetnikovcu Bunić-Kaboga od 11. do 13. lipnja u organizaciji Dubrovačkih ljetnih igara, a pod pokroviteljstvom zaklade Caboga Stiftung.

Polaznici će kroz vježbe temeljene na učenju Cicely Berry, Leea Strasberga i Michaela Chekhova moći osvijestiti neraskidivu i duboku povezanost tijela, daha i misli. Radeći na vježbama relaksacije, disanja i imaginacije upustit će se u proces otkrivanja vlastitog glasa i njegovih mogućnosti. Proučavanje ljudskog glasa od iznimne je važnosti jer potiče pojedinca na produbljivanje svijesti o glasovnom potencijalu, punom tonu, razvedenosti vlastitog govornog iskaza a da se pritom ne izgubi intimni naboj, misao i svijest da se glumac izražava tuđim riječima kao vlastitim odabirima u danom trenutku. Riječ kao osnovno sredstvo izražavanja u današnjem svijetu gubi na značenju, a gube se i finese u govoru pa se često u svakodnevici govori i ono što se ne misli i tako u govoru nestaju nježni titraji unutarnjeg ‘ja’ koji su još jedini dokaz da su ljudi bogatije i kompleksnije ličnosti nego što sami misle. Radionica ‘Tijelo, dah, misao’ Ozrena Grabarića će kroz praktični rad i dijalog s polaznicima otvoriti upravo ova pitanja koja im mogu pomoći u glumačkoj karijeri, ali i spoznaji još jednog dijela sebe.

Radionica je namijenjena srednjoškolcima i studentima koji se glumom već bave ili to namjeravaju, a održat će se u dva dijela, prvi od petka 11. lipnja do nedjelje 13. lipnja (od 10 do 14 sati) te drugi dio u rujnu ove godine. Besplatan prijevoz u ljetnikovac Bunić-Kaboga je organiziran. Na radionici će sudjelovati maksimalno dvanaest polaznika, a zainteresirani se mogu prijaviti na e-mail: paula.brajevic@dubrovnik-festival.hr do srijede, 9. lipnja u podne.

Pročitajte još

OTVORENA IZLOŽBA Djevojačke nošnje i nakit manjina pogledajte u Rupama

Dulist

Darko Fritz predstavlja monografiju ‘siva) (zona …diskursi s periferije’

Dulist

PREDSTAVLJENI REZULTATI ISTRAŽIVANJA ‘Lokrum ima potencijal postati novi Brijuni. Treba više promovirati lokalnu povijest’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija