Aktualno

Prihod od žičare ide Libertasu

Prihod od žičare ide Libertasu

Libertas je ostvario 16 posto veće prihode od prodaje karata, izvjestio je danas direktor Đuro Deranja na kolegiju komunalaca. Također je istaknuo kako je u tijeku javna nabava za 10 Isuzu i 6 Man – ovih autobusa.

-Mi imamo svega 16 autobusa sa klimom, a u kvaru su 2,3. Libertasu trebaju novi autobusi – naglasio je Deranja. Cijena njihove nabave sa novim sustavom naplatom je oko 25 milijuna kuna.
 
– Prošle godine isplatili smo 9 autobusa i stari sustav naplate. EBRD-u još imamo platiti nekoliko rata kredita –  napomenuo je  Deranja.

Što se pak tiče žičare na Srđu, gradonačelnik Vlahušić napomenuo je kako je u dogovorima s Ministarstvom te kako će Grad dobiti koncesiju za žičaru koju će dati Libertasu.
– Predložit ću da o cijeni, duljini, uvjetima, odlučuje Gradsko vijeće dvotrećinskom većinom – naglasio je gradonačelnik dodavši kako će se žičara uključiti kroz sustav Libertasovih pokaza.

– Imamo najjeftiniji gradski prijevoz u Hrvatskoj, a najskuplju kartu – dodao je gradonačelnik Vlahušić na kolegiju komunalaca.

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist