Kultura

PRIGODAN PROGRAM Povodom Svjetskog dana svjesnosti o autizmu u DKD-u

PRIGODAN PROGRAM Povodom Svjetskog dana svjesnosti o autizmu u DKD-u

Dubrovačke knjižnice Dubrovnik 2. travnja obilježit će Svjetski dan svjesnosti o autizmu programom koji će se održati u Narodnoj knjižnici Grad s početkom u 18 sati. Program će započeti  predavanjem „Što roditelj treba znati o poremećaju iz spektra autizma“ edukacijske rehabilitatorice  Alme Džanović Mateljan  i logopetkinje i specijalistice rane intervencije Zorane Dedić. Na predavanju će biti riječ o području dijagnostike i lepezi dostupnih terapijskih pristupa te ulozi roditelja u poticanju razvoja djeteta s poremećajem iz spektra autizma.

U drugom dijelu programa  Blanka Gilja, edukacijska rehabilitatorica, specijalistica rane intervencije i stručnjakinja u Programu senzorne integracije uz terapijskog psa govorit će o tome kako rad s terapijskim psom  može podići  kvalitetu života osoba s poremećajem iz spektra autizma. Blanka Gilja djelatnica je Centra za rehabilitaciju Silver, ustanove koja provodi školovanje pasa pomagača, terapijskih pasa i pasa vodiča za slijepe osobe.

U završnom dijelu bit će riječ o Poliklinici za mentalno zdravlje djece, koja će uskoro započeti s radom. O Poliklinici će govoriti ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik doc. dr. sc. Marijo Bekić, Silva Capurso, doktorandica prevencijske znanosti i studija invaliditeta Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu, savjetnica Terapijskih vještina za roditelje i djecu i Terapije igrom te novinarka urednica HRT-a i Dženita Lazarević, predsjednica udruge Poseban prijatelj, članica radnog tima građanske inicijative Pomozimo djeci s invaliditetom i članica III. saziva Stručnog savjeta pravobraniteljice za osobe s invaliditetom.

Nakon obilježavanja Svjetskog dana svjesnosti o autizmu u Dubrovačkim knjižnicama održat će se tri interaktivne radionice za roditelje na kojima će moći vidjeti i naučiti metode i tehnike kojima mogu  poticati svoje mališane. Radionice će se održavati u Narodnoj knjižnici Grad od 3. do 5. travnja s početkom u 18 sati. Broj mjesta na radionicama je ograničen, pa molimo zainteresirane da se prijave na e-adresu  hanasinanovic@gmail.com .

Pročitajte još

TEMA IZAZOVNA VREMENA Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

[FOTO/VIDEO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Cvjetni koncert u đardinu Ljetnikovca Crijević Pucić

Dulist

(FOTO) KOLARINI PREMJERNO IZVELI ‘MATRIMONIJO’ Pun teatar, publika oduševljena!

Dulist