DuList IN

Pridvorje na jedan dan postalo središte folklora i klapske pjesme

Pridvorje na jedan dan postalo središte folklora i klapske pjesme

Ništa, pa ni kiša koja se tijekom cijelog dana izmjenjivala sa sunčanim razdobljima, nije mogla omesti organizatore i brojne posjetitelje da Pridvorje bude u nedjelju središte folklora i klapske pjesme, a da se manifestacija Proljeće pri Dvoru u velikom stilu probije na kartu značajnih kulturnih događanja naše županije.

KUD ‘Stjepan Radić’ predstavio je sve svoje sekcije, a najradosniji među njima svakako su bili najmlađi plesači i svirači, kojima su u programu nazvanom ‘Plesati je slatko’ uz palačinke, sokove i kolače, dodijeljene diplome za uspješno pohađanje tečajeva sviranja i plesa za 2018/2019. godinu.

U Domu kulture u Pridvorju predstavljeni su radovi prve male likovne kolonije ‘Proljeće pri Dvoru’ na kojoj je ove godine sudjelovalo osamnaest malih umjetnika, stvarajući dječja likovna djela s motivima Kneževog dvora u Pridvorju, konavoskog veza i nošnje i proljeća u Konavlima.

Centralni dio programa održao se na trgu ispred područne škole gdje je KUD ‘Stjepan Radić’ predstavio svoju novu koreografiju Pridvorski splet, a bi potom KU ‘Linđo’ Ošlje/Stupa u srcu Konavala poklonio publici izvorni primorski linđo.

Mandolinski sastav KUD-a ‘Stjepan Radić’ izvedbom skladba Gledam moje Konavle i Zemlja dide mog najavio je koncert klape Kaše koji je trajao više od jednog sata, u kojem su se izmjenjivale poznate dubrovačke sklade te uspješnice ove priznate dubrovačke klape.

Klapa Kaše, zajedno a publikom koja je ovu večer uživala u Pridvorju, prisjetila se i velikog maestra Đela Jusića, a program je završen zajedničkim druženjem izvođača u Domu kulture u Pridvorju.

Pročitajte još

ZVIJEZDE PJEVAJU Mihi oduševio i prošao u finale, Lejla ispala

Dulist

[FOTO] MATURALNA VEČER Pomorci uplovili u svijet odraslih

Dulist

Pogledajte majicu koju je Mihovil Španja nosio u polufinalu Zvijezde pjevaju

Dulist