Aktualno

Prezentacija Županije u talijanskom gradu Rimini

Prezentacija Županije u talijanskom gradu Rimini

Delegacija iz Dubrovačko-neretvanske županije boravila je na tradicionalnoj manifestaciji ’’Meeting – za prijateljstvo među narodima’’ koja se održava od 19. do 25. kolovoza u talijanskom gradu Rimini, u regiji Emiglia-Romagna.

 
Odlazak Delegacije organizirali su Županija i regionalna razvojna agencija DUNEA, a na poziv talijanskih partnera iz regije Molise odnosno tri moliško-hrvatske općine Acquaviva Collecroce (Kruč), San Felice del Molise (Štifilić) i Montemitro (Mundimitar).
 
Na manifestaciji su nazočili pročelnik za turizam, more i poduzetništvo Maro Kristić, Julija Mustafić iz DUNEA-e, Mila Koludrović iz Hrvatske gospodarske komore, predsjednik Zajednice maslinara i uljara DNŽ Mladen Bečić, potpredsjednik Udruge vinara i vinogradara DNŽ Andro Crvik te predstavnici udruga Agroturizam Konavle i  Konavoska kuća.
 
Kroz zajednički nastup sa suradnicima i izlagačima iz moliško-hrvatskih općina u sklopu turističke i enogastronomske promocije naše regije na štandu su putem promotivnih materijala i brošura, te uz prezentaciju i degustaciju  predstavljeni tipični proizvodi i ponuda Županije.
 
Izložena su i predstavljena maslinova ulja poduzetnika i proizvođača Mladena Bečića, Frana Gverovića, Željka Crnogorca i Luka Glavinje, te vina Dubrovačkih podruma, Vinarije Crvik, Vinarije Miljas, Vinarije Barović i OPG Ivo Vodopić.
 
Udruge Agroturizam Konavle i Udruga Konavoska kuća predstavile su ponudu ruralnog turizma Konavala, a kao primjer razmjene dobre prakse u sektoru ruralnog turizma organiziran je posjet i razgledanje modela  ‘’raspršenog hotela’’  pod nazivom ‘’ Le Case Antiche di Verucchio’’ nedaleko od Riminija.
 
Delegaciju je primio i ugostio gradonačelnik Riminija  Andrea Gnassi   s kojim se razgovaralo o mogućnostima suradnje na prekograničnim projektima.
 

Pročitajte još

OPREZNO POD DUBOM! Mnogi i dalje ignoriraju novu prometnu regulaciju

Dulist

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist