Najprestižniji gastronomski portal na svijetu, Fine dining lovers objavio je u rubrici Food fotografija inspirativna jela dubrovačkog Restauranta 360, piše Jutarnji.hr. Samo neka od predstavljenih jela su Jakobova kapica s mariniranom repom, juhom od luka te kvinojom, tuna s kremom od cvjetače te kroketom morskog ježinca te primjerice lignja na kremi od hrena i krumpira.
Restaurant 360 zasigurno je najekskluzivniji restoran koji Hrvatska u ovom trenutku ima, a njihov chef Marijo Curić izabran je za chefa 2020.godine po izboru Dobrih restorana. Prije sad već gotovo tri godine Restaurant 360 dobio je jednu Michelinovu zvjezdicu, a osim spektakularnog ambijenta, najsmjelijeg servisa treba spomenuti i vrlo ekstenzivnu vinsku kartu. Za takvu preciznost u servisu, atmosferi, vinskoj karti i naravno gastronomskoj priči zaduženi su glavni voditelj Rudolf Papac i spomenuti glavni chef. Zanimljivo je spomenuti da Wine Spectator kao vodeći autoritet u svijetu vina čije tiskano izdanje prati više od tri milijuna čitatelja diljem svijeta već nekoliko godina zaredom odlikovao je ovaj dubrovački restoran zbog iznimne vinske ponude, a prije 2 godine iz istog je razloga nagrađen po izboru Dobri restorani. Imajući u vidu stil restorana i publiku koja u Dubrovnik dolazi, a to su ljudi iz cijeloga svijeta, na karti se ističu svjetski standardi kao što su GG rizlinzi, prestižne bijele i crne burgundske i rhonske raritetne etikete, velika španjolska, talijanska ili kalifornijska vina, te u vertikalama impresivna starija i velika godišta prestižnih bordoških kupaža. Da približe iskustvo lokalnih vina, imaju i 70-ak vina na čaše autohtonih sorata kao što su, primjerice, pošip, malvazija ili plavac mali.
Restaurant 360 počet će s radom 7. svibnja.
Foto: Restaurant 360